Nybakt Oscar-vinner og feig skrekk

blu-ray-1024x588Uke 10 byr på blant annet “Gravity” og “The Purge”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Gravity

Gravity “Gravity” er filmen om en midlertidig astronaut som, på sin første romferd, får et ublidt møte med omgivelsene. Mer er det egentlig ikke nødvendig å si. Sandra Bullock innehar hovedrollen, og George Clooney spiller den erfarne co-astronauten. Og det er bare de to. Stort sett. Slik er det uhyggelige verdensrommet.

Den nybakte Oscar-vinneren var verdt full pott i følge vår anmelder Sindre Grading. Les gjerne hele hans anmeldelse her.

2. The Purge

The Purge Vi befinner oss i 2022 og det amerikanske samfunnet har gått gjennom noen oppsiktsvekkende forandringer. Vi møter familien Sandin på en spesiell dag. Dette er den årlige ”Purge”-dagen hvor de amerikanske borgerne kan begå alle kriminelle handlinger i hele tolv timer uten å bli straffet.

Under årets feiring går det nemlig veldig galt for Sandin-familien. James (Ethan Hawke) må beskytte familien sin når sønnen Charlie (Max Burkholder) slipper inn en såret fremmed. Ikke bare må de frykte den fremmede mannen (Edwin Hodge), men snart kommer også menneskene som jakter på ham. Om James ikke overgir dem mannen innen tidsfristen vil deres vrede gå ut over familien også.

Les resten av Veslemøy Helseths anmeldelse hvor hun belønnet filmen med terningkast tre.

3. Thor: The Dark World

Thor: The Dark World For mange tusen år siden kjempet Thors bestefar mot det ondsinnede alvefolket. Den store, stygge alven Malekith hadde nemlig planer om å bringe mørket tilbake til universet – ja, slik det en gang var. Neppe veldig trivelig. For å klare det må han ta i bruk det nifse og altoppslukende våpenet kalt Eteren.

Heldigvis for universet beseiret Thors bestefar de stygge alvene. Eteren ble gjemt et sted langt under Åsgard og Malekith gikk i dvale.

Like åpenbart som at Thor er med i sin egen film, er det at Malekith vender tilbake med fornyet motivasjon og styrke. Og brått står universet på spill igjen.

Thors siste eventyr holdt til fire gode prikker på terningen, trillet av Sindre Grading. Les gjerne resten av anmeldelsen hans her.

4. Prisoners

Prisoners Hvor mye ville du vært villig til å gjøre hvis en av dine nærmeste forsvant sporløst og du “visste” hvem som hadde gjort det? Keller Dovers (Hugh Jackman) seks år gamle datter Anna forsvinner sporløst med sin venninne under feiring av Thanksgiving.

Politietterforsker Loki (Jake Gyllenhaal) settes på saken. En mistenkt peker seg ut tidlig, en gutt i 20-årene med intelligensen til en tiåring. Han settes fri, men Dover er overbevist om at han har noe med det å gjøre – og tar saken i egne hender. Ettersom timer blir til dager og det fortsatt ikke finnes spor etter jentene, blir Dover mer og mer desperat, og evnen til å ta rasjonelle beslutninger stadig svakere.

Hildegunn Fallang lot seg imponere av den sylskarpe thrilleren, og hun endte opp med terningkast fem. Hele anmeldelsen hennes kan du finne her.

5. Jackass Presents: Bad Grandpa

Jackass Presents: Bad Grandpa Det meste av filmen består av skjult kamera-sekvenser som i seg selv er temmelig underholdende. Men sekvensene er finfint bundet sammen av et aldri så lite plott. Bestefar Irving må frakte barnebarnet Billy til den alkoholholdige faren sin. Og på veien får både Irving og Billy utfolde seg nokså fritt. Åtteåringen Billy står faktisk for en stor del av moroa i filmen. Imponerende, liten kar.

Sindres tredje anmeldelse for denne ukas utgivelser er nok en anbefalning. Denne gang til en film fra gengen bak det en gang så populære Jackass-fenomenet. Resten av anmeldelsen finner du her.

6. Insidious: Chapter 2

Insidious: Chapter 2 Den begynner nøyaktig der forløperen slapp. Noen vil kanskje si at det er uheldig. “Insidious” hadde jo en åpen slutt, og det er spennende i seg selv. Med “Insidious: Chapter 2″ blir slutten lukket, og jeg kan røpe at det er som du frykta (eller håpa): Faren var slettes ikke over.

I forløperen blir vi kjent med gutten Dalton Lambert. Han entrer dødsriket ufrivillig hver gang han sovner. Ulempen ved dette er at noe kan følge han ut igjen – inn i vår egen verden. Det skjer naturligvis i “Insidious” og det skjer så klart i etterfølgeren også.

Thomas Litherland anmeldte “Insidious: Chapter 2” til nok et ålreit terningkast. Fire staute prikker på terningen ble fasiten i hans anmeldelse.

7. Turbo

Turbo Sneglen Theo, eller Turbo som han foretrekker å bli kalt, jobber på tomatplantasjen – akkurat som alle andre snegler. Men Turbo er naturligvis ikke som snegler flest, og ønsker å følge drømmen sin. Han drømmer om å bli racerbilsjåfør. Med eller uten bil. For både sneglevennene hans og publikum virker dette som en pipedrøm. Det virker også ganske typisk. Og teit. Drømmen hans er ikke så veldig inspirerende, rett og slett.

Fra skrekk går Thomas Litherland over til animasjon, uten at terningkastet forandrer seg. Fire prikker igjen, og hvorfor kan du lese her.
I tillegg til våre syv utvalgte utgivelser kommer også …

  • Amazing Africa 2D/3D
  • Best Man Down
  • Cold Comes the Night
  • Night Train to Lisbon
  • Ocean Predators 2D/3D
  • Our Universe 2D/3D
  • Over the Edge 2D/3D
  • The To Do list

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er: