Nye karakterer til “The Avengers”-oppfølgeren

Forrige uke hadde “Iron Man 3” premiere i USA og på den røde løperen snakket Gwyneth Paltrow og Joss Whedon om Marvels fremtidige filmprosjekt.

Ifølge Collider.com fortalte Paltrow at hun tror de er ferdig med Iron Man-filmene nå. Robert Downey Jr.s kontrakt med Marvel går også ut med “Iron Man 3”. Downey Jr. hadde en avtale om å gjøre fem filmer, som består av de tre “Iron Man”-filmene, “The Avengers” og en cameo-rolle i “The Incredible Hulk”. Og ved å si at han ikke kan spille superhelt for alltid, har han ikke akkurat oppmuntret fansen.

Andre mener det kan bli en James Bond-løsning for å holde liv i superhelten, men det er et stort problem med dette: Det er tross alt snakk om Robert Downey Jr. Hvor slutter han og hvor starter Tony Stark? Den som måtte overta rollen som “genius, billionaire, playboy, philanthropist” har mildt sagt et stort ego å fylle.

Men vi trenger kanskje ikke å ta sorgene på forskudd. Først kommer jo “The Avengers 2”. Whedon fortalte om sine planer for dette prosjektet, men blir vi egentlig smartere av å høre på ham? I bunn og grunn består “The Avengers 2”-planene nå av hans førsteutkast av manuset: “I think it’s in really good shape. We’re in a very good place… It’s going really well, eventually someone will explain to me that it’s not and pull me out of my bubble.”

Prosjektet kan fortsatt ta andre former siden innspillingen ikke starter før i februar, men noe som folk ser ut til å spekulere mest om i denne sammenhengen er hvilke Marvel-karakterer som kommer til å dukke opp i filmen: “I’ve got these two characters, two of my favorite characters from the comic book, a brother-sister act. They’re in the movie.” Mange mener at disse karakterene er tvillingene Quicksilver (Pietro Maximoff) og Scarlet Witch (Wanda Maximoff). Pietro og Wanda dukker først opp i X-Men-universet og er Magneto sine barn. Det er derfor ingen stor overraskelse at de fremstår som skurker i de første numrene før de tilslutt blir medlemmer av The Avengers-gjengen.

Hvis de dukker opp i “The Avengers 2”, blir de skurker eller helter? Blir det en kobling mellom “X-Men” og “The Avengers” sine filmunivers? Og blir “The Avengers 2” Downey Jr.s siste Marvel-film? Foreløpig kan vi bare spekulere.

Hva tror dere?