“Kill Buljo 2” og “Død snø 2” nærmer seg

Filmsnakk.no har sett smakebiter av “Kill Buljo 2” og “Død snø 2” på Ramaskrik-festivalen. Vi er både imponert og gira.

Ifølge manusforfatter og skuespiller Stig Frode Henriksen har Tommy Wirkola og gjengen hyra “ekte skuespillere” til gjensynet av Jompa Tormann og Buljo. De har også ekte eksplosjoner. Budsjettet er nemlig ganske mye større enn sist og nærmer seg snart budsjettstørrelsen til filmer som faktisk får støtte av Filmfondet.

Men ekte skuespillere bærer med seg et lite aber: De er fagorganisert og vil ikke nødvendigvis jobbe like lange dager som Henriksen og Wirkolas kamerater gjorde under innspillinga av “Kill Buljo”. Wirkola leker nemlig ikke norsk film lenger. Og det kan vi publikummere potensielt glede oss over!

En av disse ekte skuespillerne er Truls Svendsen, kjent fra diverse programmer på TV 2. Han var villig til å jobbe med Wirkola så lenge han ikke ble brukt i markedsføringa av filmen – på grunn av avtaler med TV 2. Wirkola og Co. syntes ikke å bry seg da de viste Svendsen i heit “Brokeback Mountain”-parodi på den største skjermen i Oppdal.

Publikum syntes også at det var helt greit. Mildt sagt.

Når det gjelder “Død snø 2” ble vi vist et klipp som manet frem både latter og mer latter hos publikum. Det ble spøkt med de to verste ideologiene i historien: Nazisme og Justin Bieber.

Henriksen ville ivrig formidle at de under innspillinga har kjørt over politibiler med tanks. Og barn. De har kjørt over barn med tanks. “Men filmen er i all hovedsak et dialogbasert personlig drama,” ville han poengtere. Vi får ta det med en klype salt. Men bare det siste, så klart!

Se intervjuet med Stig Frode Henriksen nedenfor!