1
Og du trodde den med Rihanna sugde?

Tittel:
American Battleship
Sjanger:
Action, Science fiction, Thriller
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Mario Van Peebles
  • Carl Weathers
  • Johanna Watts
  • Nikki McCauley
  • Elijah Chester
Regissør:
Thunder Levin

Planlegger du å leie “American Battleship”? Drit i det.

I flere år nå har produksjonsselskapet The Asylum tjent sine penger på å lage billige kopier av store blockbustere i samtiden, såkalte “mockbusters”. Dette har gitt oss ikke fullt så umiddelbare klassikere som “Snakes on a Train”, “Sunday School Musical” og “Transmorphers”. Nå er turen altså kommet til Peter Bergs mindre vellykede (etter min mening) sci-fi-action “Battleship”, og vi kan med en gang fastslå at et nytt bunnivå er nådd. Også her handler det om en invasjon fra verdensrommet, som kun krigsskipet USS Iowa kan stoppe. Mon tro hvordan det går?

“American Battleship” er en film med bortimot ingen kvaliteter. Skuespillet er mildt sagt horribelt, actionscenene grusomme og effektarbeidet er på nivå med en treåring som tegner på et fotografi. Regissør og manusforfatter Thunder Levin har laget en film som feiler på absolutt alle plan. Det finnes faktisk ikke én eneste grunn til at du skal kaste bort nitti minutter av livet ditt på dette rælet.

Dette er en film som i all hovedsak fortjener å bli forbigått i stillhet, uten en eneste krone i klubbkassa. Jeg har latt meg underholde av The Asylums filmer før, men vitsen begynner å miste gnisten på den hundrede gjennomgangen.

“According to the Department of Defence what you are about to see never actually happened” står det under filmens åpningsbilde. Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme om “American Battleship”.