3
Oh boy

Tittel:
The Boy
Sjanger:
Grøsser
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Lauren Cohan
  • Rupert Evans
  • James Russell
  • Jim Norton
  • Diane Hardcastle
  • Ben Robson
Regissør:
William Brent Bell

«The Boy» er rørt sammen etter den perfekte oppskriften på en skrekkfilm. Et stykk skummel herregård, en dose ekkel dukke, en dæsj høye lydeffekter, og en pen hovedrolle som binder det hele sammen. Dette må jo bare bli en god skrekkfilm, tenker du? Nei, men «The Boy» er faktisk ikke umulig å like.

Historien vår starter med Greta, spilt av Lauren Cohan, en ung kvinne fra Amerika som reiser ut til den engelske ødemarken for en barnevaktjobb. Hun ankommer et fantastisk stort og skummelt hus der et eldre ektepar bor med sin sønn Brahms. Det viser seg imidlertid at Brahms ikke er en levende gutt, men en porselensdukke.

Greta blir betalt ekstremt godt, og velger derfor å spille med. Når ekteparet endelig har dratt på ferie kaster hun Brahms til side og tar seg et glass vin isteden. Etter hvert som hun vanskjøtter den lille dukken, begynner ablegøyene å skje. Ting rører på seg og hun hører lyder om nettene. Så da er spørsmålet, er det virkelig mulig at Brahms lever? Kan han være Pinocchio i forkledning?

Det er også en kjekk fyr ved navn Malcolm, spilt av Rupert Evans, som leverer matvarer til huset. Han gir Greta litt psykisk (og fysisk) støtte gjennom filmen, og på et generelt basis fungerer skuespillet ganske bra. Greta tar ikke de irriterende valgene som blir gjort i skrekkfilmer flest, og hun har en sunn fornuft med et hint av menneskelige svakheter.

Bakgrunnshistoriene til karakteren føles påtatt og legger til nok en klisjé i en liste som allerede er ganske lang. Hadde det ikke vært for at Gretas fortid har mye å si for filmens avslutning, føles den overfladisk. Den hjemsøker henne mye mindre enn den burde, men hun har vel nok med de slitsomme drømmesekvensene som filmen velger å legge til på listen.

De stedene filmen gjør det riktig, er å skape en stemning som publikum kan ta og føle på. Så lenge man ikke er en skrekkfilm-veteran, så vil du nok ha vanskeligheter med å ikke kjenne pulsen dunke ved et par anledninger.

Det ligger en viss tvil i lufta om at det var denne filmen regissør William Brent Bell ville lage. Antagelig kunne denne filmen blitt en annerledes og kanskje til og med en klassiker, hadde det ikke vært for at den må selge billetter. Regissøren gjør en ganske fiffig jobb når det kommer til det visuelle, men historien har en del hull. Hadde han bare turt å gå utenfor sin komfortsone, for «The Boy» hadde virkelig potensiale til å bli noe mer enn bare en «popkorn-thriller».