Hvem er vi?


Vi er et lite knippe entusiastiske filmelskere som ganske enkelt – på frivillig basis – forsøker å danne et trivelig møtested for alle som følger med på det som skjer i den store filmverdenen. Her leveres anmeldelser av det aller aller meste som kommer på kino, samt anmeldelser av kjøpefilm og gamle klassikere.

Våre anmeldelser skrives i første omgang for mannen i gata – ikke for andre filmkritikere. Det betyr at vi forsøker å ha et folkelig forhold til det vi ser på kino, og samtidig prøver å gjøre anmeldelsene underholdende og lesverdige for folk flest.

Tips til deg som er ny her: Sjekk Finn din film-funksjonen vår – der kan du søke deg fram til filmer du ikke visste at du ønsker å se. Biblioteket vokser sakte, men sikkert.

Gi oss gjerne tilbakemeldinger på det vi driver med – det trenger vi. Engasjerte brukere verdsetter vi høyt.

Hvis du tror du hører hjemme blant oss, og har lyst til å være med å utvikle filmsnakk.no i riktig retning, er det bare å sende mail. Vi tar imot slike forespørsler med åpne armer, men vær forberedt på at vi stiller krav til våre bidragsytere.


Redaksjonen


Sindre GradingRedaktør
Sindre Grading

920 84 778 / sindre.grading @ filmsnakk.no

Som filmseer er jeg av typen som slipper følelsene løs når de ber om det. Jeg dveler aldri ved det om latter eller tårer vil ut. Eller om knærne slår hvileløst i hverandre, takket være spenningen. Ei heller om rumpa kniper seg litt når Tom Cruise klatrer på utsiden av Burj Khalifa.

Filmer skal ikke tilrive seg min oppmerksomhet – den har de allerede. De skal få meg til å føle, de skal ta meg med – ja, gi meg en opplevelse. Jeg er bare en vanlig mann, så det bør ikke være så vanskelig.

Årets varmeste anbefaling: “The Theory of Everything”


Øystein Tronsli DrabløsSkribent

Øystein Tronsli Drabløs

977 19 758 / oystein.drablos @ filmsnakk.no

Eksponert for “Star Wars” på Colosseum kino i en alder av fire, og ble spontant preget for livet. Har påfølgende søkt tilflukt i kinosalen på rømmen fra hverdagen. Vel innenfor er håpet å oppleve historier som er strået hvassere enn hva jeg selv klarer å produsere i eget liv.

Film skal fryde, sjokkere eller fascinere. De beste klarer hat-tricket. De verste også, for så vidt. Har med tiden lært å sette pris på begge. I alle fall nesten.

Årets varmeste anbefaling: “Mad Max: Fury Road”


Håkon MarcusSkribent

Håkon Marcus

924 95 074 / post @ filmsnakk.no

Var i overkant lettskremt som barn, og utsatte mye kvalitetsfilm til fordel for “George of the Jungle”-VHS-en, som jeg visste endte bra. Med tiden har jeg fått appetitt på alle sjangre, selv om hjertet er ekstra åpent for animasjonsfilm. Jeg tror at kvaliteten på en film er proporsjonal med hvor mye du tar med deg ut av kinosalen; hvis jeg ikke får nye perspektiv, drømmer, kunnskap eller i hvert fall en overraskelse i ny og ne, blir terningkastet mitt lite gavmildt.

Ellers? Mener det er mye man kan lære av å dissekere et solid plott, synes “The Avengers” var meh, har mye kjærlighet til Kubrick, og mener at boka ikke nødvendigvis var bedre enn filmen.

Årets varmeste anbefaling: “Big Hero 6”


Torstein Ryen-PettersenSkribent

Torstein Ryen-Pettersen

911 17 577 / post @ filmsnakk.no

Det største filminnet mitt er da “Jurassic Park” trampet inn på den største av tre kinosaler i Sarpsborg. Omfanget av filmens betydning for meg som filmelsker, kan oppsummeres best slik: Det gikk kun to dager før førsteutkastet av oppfølgermanuset var skrevet. Av meg selv, som 12 år gammel.

Etter det har film betydd alt for meg. Alt fra Hitchcock-klassikere til “Guardians of the Galaxy” er filmer som får det til å bruse i kroppen. Og jeg søker alltid etter noe som strekker seg opp mot de beste minnene fra barndommen – de filmene jeg vet får stor gjensynsverdi.

Årets varmeste anbefaling: “Paddington” 


Thor Benjamin BrekkenSkribent

Thor Benjamin Brekken

986 01 218 / post @ filmsnakk.no

“Forrest Gump” er vel og bra, men Schwarzenegger-sprell gjør meg like glad. Poenget: Jeg prøver etter beste evne å ikke gå i dette-bør-jeg-like-fella. Liker ikke flokkmentalitet, men nøler ikke med å kaste meg på hylekoret dersom flikken fortjener det. Film er virkelighetsflukt. Er virkeligheten bedre eller mer fascinerende, er det virkelig ikke bra.

Utover det er jeg selvutnevnt norgesmester i å holde sci-fi-terskelen høy. Er jeg ikke i en kinosal finner du meg i østmarka med den sorthvite Star Wars-puddelen Amidala. 

Årets varmeste anbefaling: “What We Do in the Shadows”


Mohsan AliSkribent

Mohsan Ali

938 25 209 / post @ filmsnakk.no

Så lenge filmen engasjerer, er den verdig min tid. Den verste filmen er ikke nødvendigvis den som er mest dritt, men heller den filmen som burde vært bedre, men som man forblir likegyldig til. Da kan man like gjerne la være.

Jeg er lite fan av forhåndsdømming av filmer basert på sjanger eller plot. Jeg blir heller med på reisen og ser hvor filmen tar meg, enn alltid å skulle vite nøyaktig hvor jeg ender opp.

Filmfilosofien er hentet fra Roger Ebert: “Det er ikke hva en film handler om, men hvordan den handler om det.” 

Jeg har som regel rett.

Årets varmeste anbefaling: “Wild Tales”


Teknisk sjef:

Kristian Saksvik Munkvold

Styreleder:
Christian Bjerløv Karlsen


Filmsnakk AS

Organisasjonsnummer: 998 563 992

Telefon: +47 401 65 140

E-post: post@filmsnakk.no

Adresse: Postboks 9183 Grønland, 0134 Oslo