Oscar-kandidater på blu-ray

blu-ray-1024x588Når vi nå skriver uke 23 kommer endelig noen av årets Oscar-filmer ut på hjemmekinomarkedet.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Birdman

Birdman Vi befinner oss i et ærverdig teater på Broadway i New York. Den gamle superheltskuespilleren Riggan Thomson (Michael Keaton) er i ferd med å debutere på Broadway, og ikke bare som skuespiller, men også som regissør og manusforfatter. Ambisiøst, mener noen – sikkert med rette.

Premieren nærmer seg og selv om Riggan tror på det han driver med, jages han av sin egen fortid. Han var jo Birdman. Reddet verden og greier. Superheltkarakteren, som visstnok fikk tre filmer, har fulgt ham siden. Ja, som en styggen på ryggen om du vil. Da er det ikke bare-bare å skulle imponere teaterfiffen på Broadway. Styggen på ryggen har tross alt mye mer lyst til å lage ny Hollywood-blockbuster.

Sindre Grading ga “Birdman” en sterk femmer på terningen da han anmeldte filmen. Anmeldelsen finner du i sin helhet her.

2. Foxcatcher

Foxcatcher John du Pont (Carell) er en styrtrik fyr hva angår penger, men han er fattig hva angår kjærlighet fra mor og har definitivt både én og to skruer løse. Hans drøm om å vinne medaljer som bryteren Mark Schultz’ (Tatum) manager baner vei for et treningsopplegg som også etter hvert inkluderer Marks eldre bror Dave. Det som til slutt skjedde i virkeligheten (i 1996) var at du Pont drepte Dave Schultz. En kaldblodig henrettelse. Joda, slikt gjør seg ofte på film. Men da helst med litt kontekst. At du Pont og Dave Schultz ikke fant tonen helt, er ikke nok til å ta livet av hverandre.

Nok en film anmeldt av Sindre Grading, som ikke fant like mange sterke trekk hos denne Oscar-kandidaten. Det endte opp med at Sindre ga filmen en slapp treer i anmeldelsen sin.

3. American Sniper

American Sniper Filmen er basert på livet til Navy Seal-soldaten Chris Kyle, kjent for å være den mest dødelige skarpskytteren i USAs militærhistorie. I løpet av sin militærkarriere hadde Chris 160 bekreftede “kills”, mens det ordentlige tallet sannsynligvis er mye høyere. I filmen følger vi Kyle som soldat i Irak og som sivilist i USA, mens han forsøker å balansere disse to vidt forskjellige verdenene.

Mohsan Ali følte ikke at “American Sniper” fortjente all skryten den har mottatt, og endte opp på terningkast to i sin anmeldelse.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Jungle Safari
  • Mortdecai
  • The Gambler
  • The Man With the Iron Fists 2
  • Tracers

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er:

  • Boardwalk Empire – The Complete Series (201-2014)
  • Star Trek TNG 1-7 Complete Box (1987-1994)
  • The Wire – The Complete Series (1985)