Oscar-verdig tromming og sci-fi

blu-ray-1024x588Uke 27 byr på Wachowski-søsknene og Oscar-kandidater.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Whiplash

Whiplash Andrew Neiman (Miles Teller) er en ung trommespiller som studerer ved Schaffer Conservatory, den beste musikkskolen i USA. Hans drøm er å bli “one of the greats”. Han øyner sin sjanse, når den notoriske dirigenten Terrence Fletcher (J.K. Simmons) trenger en reservetrommis i bandet sitt, som også er det beste bandet på skolen. Men det å ende opp i Fletchers band er ikke bare positivt. Da Fletcher lett er den skumleste musikklæreren noensinne festet på film og presser bandet og spesielt Andrew langt forbi det som er akseptabelt.

Mohsan Ali var den heldige som fikk anmelde kritikerroste “Whiplash” til terningkast fem. Hele anmeldelsen til Mohsan finner du her.

2. Wild

Wild Cheryl (Reese Witherspoon) har lagt ut på en tur for å finne seg selv. Etter noen harde år med ekteskapsbrudd, sykdom hos moren og heroinavhengighet er det på tide å ta et oppgjør med fortiden sin, mener Cheryl. Den lange veien som ligger foran henne er en utfordring rent fysisk, men hun må også ta opp kampen med sine indre demoner for å nå helt til målet sitt.

Undertegnede, Torstein Ryen-Pettersen, anmeldte Reese Witherspoon sitt comeback til Oscar-nominasjonenes glamorøse verden, men som anmeldelsen forteller holdt det kun til en skuffende treer på terningen denne gang.

3. Jupiter Ascending

Jupiter Ascending Mila Kunis spiller Jupiter, en livstrøtt vaskehjelp uten nevneverdig mål og mening. Helt til Channing Tatums genmodifiserte supersoldat ankommer jorden for å redde Jupiter fra invaderende aliens med lysskye hensikter. Den antatt ubetydelige vaskehjelpen viser seg nemlig å dele DNA med universets nylig avdøde dronning, noe som ikke faller i god jord hos galaksens nåværende despot (Eddie Redmayne).

Ukas andre treer faller til de alltid så ambisøse Wachowski-søsknenes nyeste film. Les gjerne hele anmeldelsen til Øystein T. Drabløs om du ønsker å finne ut hvorfor det ble en treer på terningen.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Project Almanac
  • Tusk