1
Overnaturlig kjedsomhet

Tittel:
The Gallows
Sjanger:
Grøsser
Varighet:
1 t. 20 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Cassidy Gifford
  • Reese Mishler
  • Pfeifer Brown
  • Ryan Shoos
Regissør:
Travis Cluff, Chris Lofing

Et stort ingenting av en film.

20 år etter en tragisk ulykke under stykket “The Gallows”, setter Beatrice High School opp stykket igjen for å hedre minnet til den avdøde eleven. Det skulle de aldri ha gjort.

“The Gallows” er enda en billig “found-footage”-skrekkfilm skapt for å tiltrekke lettskremte tenåringer. Forøvrig ikke noe galt i det, men å lage noe så slapt og kjedelig som dette, må da være brudd på en eller annen lov. Filmen er et stort ingenting, som det er vanskelig å både slakte eller rose på noen måte. Det er rett og slett ingenting å ta tak i.

“The Gallows” er så generisk og sjelløst utført at man begynner å undre om skaperne har brukt filmbransje-versjonen av illustrasjonsbilder. Bare smakk på en egen begynnelse og slutt også fikser vi resten med “generisk-found-footage-i-mørke-ganger-malen.

Det er det filmen lider av mest, det er er ikke skummelt og med unntak av de første og siste minuttene er “The Gallows” så anonymt laget og presentert at man i blant lurer om dette bare er noe de har regelrett stjålet fra en annen film. Det går i mørke ganger og mørke rom, med kameraet som eneste lys. I blant bytter de til nightvision og det grønne bildet gjør filmen bare mer anonym og lik all annen skrekk av denne typen. 

I tillegg til dette lider den av det klassiske “found-footage”-problemet, hvor de første 20 minuttene er svada maskert som karakterintroduksjon. Og for noen karakterer vi blir introdusert til, en gjeng med ekle “Millennials”-drittunger.”Kameramann” Ryan er såpass ille at man undrer hvorfor noen ikke allerede har tatt rotta på’n. Det hjelper virkelig ikke “The Gallows” at man aktivt ønsker at karakterene skal dø. 

Selv med sine korte 80 minutter føles “The Gallows” altfor lang. Det verste derimot er nok at filmen legger opp til en oppfølger på slutten. Den tanken er strengt tatt mer skummel enn noe annet i “The Gallows”.