3
Overraskende kjedelig

Tittel:
The Eagle
Sjanger:
Drama, Eventyr
Varighet:
1 t. 53 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Channing Tatum
  • Jamie Bell
  • Donald Sutherland
Regissør:
Kevin Macdonald

Traileren til filmen lover en skikkelig actionfilm. Det er en skikkelig actionfilm. Men så er den lange introen til den faktiske historien over, og The Eagle er igang.

Marcus Flavius Aquila, romersk centurion, har valgt å bli utplassert i Britannia, som i 140 e.Kr. er underlagt Romerriket. 20 år tidligere var faren til Marcus utplassert på det samme stedet, og han dro nordover mot Caledonia, nåværende Skottland, med 5000 menn og legionens høyt verdsatte ørnesepter. Ingen av dem kom tilbake.

Starten av filmen er veldig spennende. Marcus er en god leder og leder legionen sin inn i fantastiske slåsscenene som er akkurat så underholdende som man kan forvente. Men så snur det hele. Filmen som lå an til å bli en god actionfilm vender seg og blir et drama med tilfeldig plasserte slåssescener.

Etter at Marcus får en egen slave bestemmer han seg for å lete etter ørnen på egenhånd, og drar med seg slaven sin, briten Esca, på turen. Dermed utvikler det seg til å bli et drama om slave og herre, og hvordan de blir venner.

Alt i alt en helt ok film som skuffer med hensyn til forventningene, men klarer å ro det hele halvveis i land på standard, forutsigbart Hollywoodvis.