2
Pattinsons limousine-sex

Tittel:
Cosmopolis
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 49 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Robert Pattinson
  • Juliette Binoche
  • Paul Giamatti
  • Kevin Durand
  • Jay Baruchel
  • Mathieu Amalric
Regissør:
David Cronenberg

Robert Pattinson har aldri vært noen storartet skuespiller. Men idet orgasmen lyser i øyene på han – ja, da fremstår han i det minste realistisk.

I David Cronenbergs Cannes-festivalfilm “Cosmopolis” blir vi servert denne dampende sexscenen i en fancy limousine – og Juliette Binoche er det utkårede kvinnemennesket som får gleden av å spre beina for styggkjekke Pattinson.

Men filmen handler heldigvis ikke bare om det. For enkelte seere vil nok det bety døden for “Cosmopolis” – for Cronenbergs snakkesalige alternativ er alt annet enn artig for den som oppsøkte filmen i et rent og siklende ønske om å se mer av Robert Pattinson. Om han har vært uspiselig tidligere er han ikke noe bedre nå – i en viss forstand. Men denne gangen er det i det minste planen.

Han spiller nemlig en dødsrik, ekkel kar som bare sitter i limoen sin og filosoferer over verdens begredelige tilstand. Og praten går. Og går. Og går. Og mennesker kommer og går. Og praten fortsetter.

Og det blir liksom aldri interessant å høre på.

Eller jo – kanskje litt. Paul Giamatti dukker nemlig opp etter hvert, og på sedvanlig vis trollbinder han med sin dype røst. Ordene som kommer ut trenger nesten ikke skape mening engang – og er det noe “Cosmopolis” trenger så er det akkurat det; en person som evner å underholde med uforståelig preik.

Robert Pattinson er ikke helt … der.