3
Penishelvete uten glimt i øyet

Tittel:
Scoreturen
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1t. 37 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • James Buckley
  • Joe Thomas
  • Simon Bird
  • Blake Harrison
Regissør:
Ben Palmer

Den britiske kinosuksessen “The Inbetweeners Movie” har nå ankommet Norge. Distributør Nordisk Film har på vegne av åndssvake Norden imidlertid oversatt tittelen til “Scoreturen” – mye enklere både å forstå og å artikulere.

Hva i herrens navn tenker folk med? Når man lager film basert på en serie bytter man vel ikke navn!? Dette burde jo i hvert fall danskene vite. De har jo nettopp laget film av TV-serien “Klovn”, hvorpå filmtittelen ble “Klovn – The Movie”. Om nordmenn har et forhold til “The Inbetweeners” er det jo synd at filmversjonen lett kan forbigå i stillhet med dustenavnet “Scoreturen”. Dette blir nesten like dumt som å lage film av “Mot i brøstet” for så å kalle den “Hår i ræva-filmen”.

Når det er sagt kan “Scoreturen” tidvis snu mitt sinne og mine munnvikers retning – i hvert fall for en stakket stund, inntil et eller annet dritpinlig overtar. Og det gjør det alltid, dessverre.

Men la oss ta det første først. Fire nokså upopulære kamerater drar på sommerferie til festmekkaet Malia. Der skal de lure med seg verdens fineste til sengs kun ved hjelp av bollesveis, hårgele, uvøren bruk av brunkrem, samt en smule Sheldon Cooper-intellegens. Forutsetningene for napp er med andre ord lik null – uten at jeg skal være den rette til å vurdere det. Det virker nå i det minste slik.

Og det er nettopp i denne jakten at filmens store øyeblikk finner sted. Til “We No Speak Americano” danser gutta seg over et folketomt bargulv for å egle seg innpå de fire lekre jentene som utrolig nok sitter i andre enden av rommet. Elegant er det ikke, men hysterisk morsomt. Faktisk verdt oppjustering av terningkastet med en hel karakter.

Synd humoren ellers er temmelig forsmedelig. Det er egentlig snarere ekkelt enn moro å se denne filmen. Ungdommen nå til dags synes kanskje at det ekle er moro, men hos meg er det bare forstyrrende. En tydeligere historie kunne sikkert rammet inn griseriet på en anstendig måte, men noe slikt finnes ikke. Og det vi tror er handlingens absolutte mål er umulig å si om blir nådd eller ei.

Mulig en og annen nerd blir tilfredsstilt. Ikke jeg …