Planlegger “Flukten fra New York”-remake

Stjerneprodusent Joel Silver planlegger remake av Kurt Russells kultklassiker.

Det er filmnettstedet Deadline som melder at produsenten bak “The Matrix” og “Die Hard”-filmene er i full gang med en nyinnspilling av kultklassikeren “Flukten fra New York” – eller “New York 1997”, som de norske oversetterne valgte å kalle den i 1981.

Målet er å lage en trilogi ut av konseptet, der film nummer en vil være en opprinnelseshistorie á la “Rise of the Planet of the Apes”. Film nummer to vil trolig være en direkte nyinnspilling, mens planene for den tredje filmen foreløpig forblir ukjent.

I originalen fra 1981 gestaltet Kurt Russell hovedrollen som den dødsdømte fangen Snake Plissken, som sendes inn i et post-apokalyptisk New York for å redde den amerikanske presidenten, som har krasjlandet på fangeøya.

Opprinnelig planla “Ringenes Herre”-studioet New Line Cinema en nyinnspilling, men prosjektet strandet for godt over to år siden. New Line ønsket å se enten Gerard Butler, Jeremy Renner eller Tom Hardy med Plisskens legendariske øyelapp i deres nyinnspilling. Trolig vil Silver & co. lete etter skuespillere med samme kvaliteter.

Først ut skal Silver imidlertid finne en manusforfatter som kan adaptere og utvide universet fra 80-tallsklassikeren. Ingen kandidater er foreløpig nevnt i forbindelse med prosjektet.

Bare så det er sagt, vi betaler gode penger for å se en øyelappbekledd Tom Hardy skyte seg vei gjennom et post-apokalyptisk New York.

Dette kan bli riktig så moro.