5
Praktfullt punktum

Tittel:
Michael Jackson's This Is It
Sjanger:
Dokumentar, Musikal
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Michael Jackson
Regissør:
Kenny Ortega

– This is it, sier en tårevåt ung mann i innledningen av filmen. Dette er den muligheten han har drømt om helt siden han var liten. Å danse ved siden av selveste Michael Jackson. På scenen.

Lite visste danseren om at de planlagte 50 konsertene aldri ville bli noe av. Og vi vet alle hvorfor.

Det har vært knyttet store forventninger til «Michael Jackson’s This Is It». Før jeg fortsetter bør jeg innrømme at jeg aldri har vært noen blodfan av MJ, men jeg har alltid satt stor pris på det han har laget.

Dokumentaren er basert på over hundre timer med øving, og er sånn sett egentlig bare en nesten to timer lang behind-the-scenes-sekvens. Og behind the scenes kan være morsomt. Spesielt nå som vi slipper det lange, trøtte intervjuet med produsenten.

De planlagte konsertene i London var tiltenkt rollen som Michael Jacksons aller siste opptredener. Og dermed skulle alle tidligere konserter toppes, noe filmen avslører uten problemer. Vi blir tidlig dratt med rett inn i øvingen. The King of Pop bruker ikke lang tid på å bevise at både stemmen og de velkjente trinnene sitter som et skudd. Og dermed er det bare å lene seg tilbake og nyte hvert sekund av dette meget eksklusive stoffet. Fra øvingsscenen i Los Angeles til danseaudition med verdens fremste dansere. Her skal det plukkes fra øverste hylle! Og det ble sannelig gjort, så det ut til.

Ved siden av Jacksons fremragende prestasjoner er det verdt å merke seg de øyeblikkene hvor han avbryter øvingen for så å irettesette en eller annen musiker på en detalj så liten at jeg personlig aldri ville merket forskjellen. Irettesettelsen er
hyggelig og «godt ment» – som han sier selv – og hele øyeblikket er nesten magisk. Det er på ingen måte tvil om hvem som er sjefen.

Opptakene er spektakulære, klippene er satt sammen med en tydelig dokumentarisk sjarm, og det hele glir meget godt. 1 time og 51 minutter med Michael Jackson var på ingen måte for mye, og selv om de planlagte konsertene sikkert hadde vært langt mer tilfredsstillende enn denne filmen, sitter jeg igjen med en følelse av at jeg nå i hvert fall har sett brorparten av dette heidundranes showet. Mulig det er en mager trøst, men kom ikke her og si at dette ikke er smakfullt! Dét er det!