4
Pupper i slow motion

Tittel:
Spring Breakers
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 33 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Ashley Benson
  • Vanessa Hudgens
  • Selena Gomez
  • Rachel Korine
  • James Franco
Regissør:
Harmony Korine

“Spring Breakers” er en estetisk overdose av sex, dop, alkohol, neonlys, drap, Skrillex og pupper i slow motion.

“Spring Break” er USAs vårferie hvor collegestudentene reiser til Florida for å drikke seg snydens og blotter seg for gud og hvermann. Det kan nærmest sammenlignes med Norges russetid: Unge mennesker drikker og fester litt for mye og ender opp med å gjøre litt for dumme ting.

I filmen “Spring Breakers” møter vi en venninnegjeng på fire som ønsker å oppleve noe nytt og rømme fra sin kjedelige hverdag på college. Men hendelsene og situasjonene de havner i skaper arr som kommer til å hjemsøke dem.

Regissør Harmony Korine setter Spring Break-konseptet på kanten, med klipping med scener til lyden av lading av pistoler for å gi oss bange anelser. Filmens estetikk er derimot så berusende at man glemmer at den kanskje også skulle fortelle oss noe. Jentene har for eksempel lite å meddele, og man får følelsen av at Disney-jentene Vanessa Hudgens og Selena Gomez først og fremst er med for å vise finger’n til sitt uskyldige image.

Filmen blir derfor stående som fjerne minner fra en russetid: Man opplevde mye, men hvordan var det med formidlingen i en beruset tilstand? Filmens handling er like virkelighetsfjern og konsekvensfylt som en mystisk drøm, som sakte, men sikkert utvikler seg til å bli et mareritt.

Skrillex sin nådeløse og grusomme dubstep viser seg å være perfekt for filmen. Man kapitulerer fort til de forfengelige studentenes lavere fornuft og intelligens når man blir overrøst med “Scary Monsters and Nice Sprites” – og dette til nærbilder av nakne bryster i slow motion.

Til slutt føler man seg like beruset som en av sportsidiotene på stranden. Farlig nær overdose av estetiske inntrykk, men man får ikke helt grep på noe meningsfullt ved innholdet. Er det egentlig viktig i dette tilfellet? Jeg syntes ikke det. Spring Break for ever, bitches.