Raske biler og okseridingsromanse

blu-ray-1024x588Etter den sterke uken sist, dabber det litt av når august ebber ut.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Fast & Furious 7

Fast & Furious 7 I forrige film fikk Owen Shaw deng, og nå vil storebror Deckard Shaw, i Jason Stathams vante skikkelse, hevne seg. Ikke nok med det, vel å merke. Noen fikk det for seg at “Die Hard 4.0″ var en god film og implementerte datahacking inn i denne historien også. Det fungerte like godt denne gangen, uheldigvis.

Gjengen bestående av Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) og de andre tøffingene må altså gjøre alt de kan for å redde seg selv fra engelsk hevngjerrighet. Med på laget får de Kurt Russel. Han spiller i all hovedsak seg selv – selvfølgelig.

Vår anmelder Thomas Litherland var ikke mild i sin dom da han anmeldte “Fast & Furious 7”. Det ble bare to stakkarslige prikker på terningen, som du kan lese alt om i Thomas sin anmeldelse.

2. Insurgent

Insurgent Vår heltinne Tris er fortsatt på rømmen etter hendelsene i forrige film, der hun gjorde opprør mot det fascistiske fraksjonsystemet hun har bosatt seg i, ved å ikke passe inn i noen av de oppdelte kategoriene samfunnet bød på. Og siden folk som ikke passer inn er menneskelig søppel, har styresmaktene v/president Jeanine tatt opp jakten på Tris og kjæresten Four (som i fire, ja). Jo, også fordi Tris kan være nøkkelen til å åpne en eldgammel artefakt som vil snu samfunnet på hodet.

Ukens andre fokustittel har også gjort seg fortjent til terningkast to. Det mener i hvert fall Øystein T. Drabløs som anmeldte filmen.

3. The Longest Ride

The Longest Ride Greia er at Marcia har funnet ut det er heite mannfolk som driver med okseridning og vil ta med seg Sophia for å prøve heite-mannfolk-ridning, men Sophia er egentlig mest opptatt av kunstutdannelsen sin – ja, hun virker jo nokså kunstig, så hvorfor ikke? Selvsentrert, tenker du, men vent til du møter Luke, okserytteren som ikke klarer å legge fra seg okseridningen på tross av at alle som elsker ham hater ham for det. Så har du Ruth og Ira som også elsker – hverandre, først og fremst, men også kunst – i likhet med Sophia – og ideen om å stifte familie, ikke minst, men bare inntil Iras forplantningsevne blir drept under 2. verdenskrig og dertil også familiedrømmene. En bilulykke bringer Sophia, Luke og Ira sammen og herfra følges alle historier som et trestemt guttekor der ingen egentlig finner tonen, men som plaster på såret innehar en overstadig sødme som nesten overgår Marcias langt mer vaklevorne overstadighet i jakten på en heit okserytter – for ikke å snakke om en toalettskål hun kan lene albuene på.

Den siste filmen vi har valgt å trekke frem denne uka anmeldte Sindre Grading. Nok et terningkast som var farlig nærme bunnen, og du kan lese hele Sindres anmeldelse her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

 • Blacklist – Sesong 2
 • Dead Rising – Watchtower
 • Helix – Sesong 1
 • Powers – Sesong 1
 • The Wedding Ringer
 • Unfinished Business

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er:

 • Dragon: The Bruce Lee Story (1993)
 • Fast & Furious 1-7 (2001-2015)
 • Revolution – Sesong 2 (2013)
 • Silent Running (1972)
 • The Andromeda Strain (1971)
 • What Dreams May Come (1998)