Return of the Emperor?

Ian McDiarmid ryktes å returnere som keiseren  i “Star Wars: Episode VII”.

Dagens mest overraskende rykte er et faktum. For etter at han ble kastet flere hundretalls meter ned i avgrunnen i “Episode VI – Return of the Jedi”, trodde vel mange at dødsfallet til galaksens onde keiser var definitivt.

Det kan det nå vise seg å ikke være. For ifølge rykter publisert på nettstedene Jedinews og Slashfilm, skal Ian McDiarmid være ønsket, og selv ønske, å returnere i rollen som galaksens fryktsomme despot.

Gjenoppstandelsen skal ifølge ryktene skje i form av et “force ghost”, et blåfarget spøkelse av typen Alec Guiness til stadighet dukket opp som i “Imperiet slår tilbake” og “Jedi-ridderen vender tilbake”.

Keiseren er imidlertid ikke den eneste som kan gjøre en uventet retur til galaksen lang, langt borte. For når keiseren først gjenopplives, slenger Lucasfilm like så godt fanfavoritten Darth Maul med på kjøpet.

Også sistnevntes led en relativt ubestridt død da han ble kuttet i to like deler i “Episode I – The Phantom Menace”, men skuespiller Ray Park har allikevel ytret ønske om å returnere i rollen ved gjentatte anledninger.

– Jeg har tidligere sagt at jeg vil spille hva som helst bare for å få være med i “Star Wars”, men dypt inni meg ville jeg elsket å komme tilbake som Darth Maul. Det er det jeg ønsker, sier Park i et intervju med The Hollywood Reporter.

Darth Maul har allerede vendt tilbake fra de døde én gang, da i animert form i den populære serien “Clone Wars”. Nå spørs det om han ikke kan gjenta trikset.

Men det er opp til regissør J.J. Abrams og manusforfatter Michael Arndt å bestemme.

Filmsnakk.no følger selvfølgelig videre utviklinger tett i tiden fremover.