Ridley Scott vil ut i rommet igjen

20th Century Fox planlegger “Prometheus”-oppfølger.

“Prometheus” var kanskje ikke sci-fi-eposet alle drømte om, men den dro inn 400 millioner dollar for 20th Century Fox & co. Ridley Scott har gjentatte ganger sagt at “Prometheus” er ment som første del av en serie, og nå virker det som om Fox tar han på ordet.

For ifølge Variety vil Fox ansette ferskingen Jack Paglen, forfatter av kommende “Transcendence”, til å skrive manuset til en oppfølger.

Samtalene mellom Fox og Paglen skal ifølge bransjebladet gå svært godt, og det er antatt at Paglen vil begynne arbeidet umiddelbart etter at partene kommer til enighet.

Ridley Scott tar på seg produsentlua for oppfølgeren, men har ikke bestemt seg for om han vil plante den engelske rumpa si i registolen for annen gang.

Historien er antatt å nok en gang dreie seg om Noomi Rapaces karakter Elizabeth Shaw, og hennes jakt på “ingeniørenes” hjemplanet.

Rapace er ifølge IMDB allerede klar for prosjektet, i likhet med Michael Fassbender som androiden David – av mange omtalt som et av de få lyspunktene i “Prometheus”.

Premieredato er foreløpig ikke satt.