Robert Downey Jr. kan returnere som Iron Man

Downey Jr. er i forhandlinger om å gjenta rollen som Iron Man i de kommende “Avengers”-oppfølgerne.

Ifølge Hollywood Reporter var Robert Downey Jr. på mandag i et møte med representanter fra Marvel og Disney for å diskutere muligheten for å fortsette i rollen som Iron Man/Tony Stark.

Kassasuksessen “Iron Man 3” markerte slutten på Downey Jrs. avtale med Marvel på fem filmer, en avtale Marvel skal være veldig lystne på å fornye.

Hollywood Reporter spekulerer i at Disney-eide Marvel skal være villige til å legge over 50 millioner dollar per film på bordet for å få Downey Jr. til å gjenta rollen i planlagte “The Avengers” 2 og 3.

Foreløpig skal det kun være snakk om roller i Avengers-oppfølgerne, da Downey Jr. skal være usikker på om han ønsker å gjøre en ny “Iron Man”-film.

Marvels filmunivers er nå inne i hva de selv har døpt fase 2, med oppfølgere til Captain America og Thor på trappene, som skal kulminere i “The Avengers 2” i 2015. “The Avengers 3” blir foreløpig spådd en utgivelse i 2017.

“Iron Man”-serien har vært hjørnesteinen i Marvels filmunivers, og det vil trolig være risikabelt for Marvel å gå inn i planlagte fase 3 uten deres faste Iron Man med på laget.

Hvorvidt Downey Jr. og Marvels forhandlinger var vellykkede er foreløpig ukjent, men Marvel skal være klar over at forhandlingene kan ende med at de må finne seg en ny Tony Stark.