Robert Redford og slakting av kjemper

blu-ray-1024x588Uke 30 lokker med blant annet “The Company You Keep” og “Jack the Giant Slayer”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. The Company You Keep

The Company You Keep Redford spiller den tidligere Weather Undergroud-aktivisten Jim Grant, som må legge på sprang når coveridentiteten hans blir avslørt av en ung og fremadstormende gravejournalist. Med FBI i hælene legger han ut for å bevise sin egen uskyld for et drap han aldri begikk. Øystein T. Drabløs likte den imponerende rollelisten i Robert Redfords seneste film, og belønnet filmen med terningkast 5. Les mer her.

2. Jack the Giant Slayer

Jack: The Giant SlayerNicholas Hoult spiller hovedrollen som bondegutten Jack, uheldigvis forelsket i kongerikets prinsesse (Eleanor Tomlinson). Når den brystfagre prinsessen sniker seg ut på guttejakt får Jack først et uventet besøk, deretter et forklaringsproblem for kongen. En svært potent plante reiste seg nemlig mot himmelen i løpet av natten, og den tok med seg både huset og prinsessen.

Og planten viser seg å være en luftig portal mellom menneskenes fredfulle marker og kjempenes dystre skoger – en toveis portal, altså. Anmeldelsen kan du lese her, og Sindre Grading endte opp med en firer på terningen.

3. Alex Cross

Alex CrossTyler Perry er vel mest kjent for sine utskeielser med kjole i en rekke filmer om kvinneskikkelsen Madea. Filmene har aldri slått an her til lands, men de har solgt som lunkent hvetebrød over dammen. Nå drar han av seg kjolen og trekker på seg en frakk. Han er nemlig Dr. Alex Cross. Med kløkt og et øye for detaljer, klarer han å bidra med mange fellende bevis mot de verste morderne, og på de verste åstedene. Men når han dukker opp på et åsted hvor det ligger fire lik og alle spor leder mot en iskald og sadistisk psykopat, spilt av Matthew Fox, settes han virkelig på prøve. Dette holdt bare til terningkast to i vår anmeldelse. Filmen ble anmeldt av meg, Torstein Ryen-Pettersen, og du kan lese mer her.

4. Kvartetten

KvartettenVi møter en gjeng pensjonerte operasangere fra øverste overklasse, som bor i et herskapelig bofellesskap med andre pensjonerte musikere. Vi stifter hovedsakelig bekjentskap med stødige Reginald Paget (Tom Courtenay), surrekoppen Sissy Robson (Pauline Collins), fritidspervoen Wilf Bond (Billy Connolly) og den gretne regissøren Cedric Livingston (Michael Gambon).

Men når Reginalds ekskone, den tidligere superstjernen Jean Horton (Maggie Smith) melder sin ankomst, får pensjonistenes harmoniske tilværelse en kjapp vending. Særlig når Reginald, Sissy og Wilf foreslår at de sammen skal synge kvartetten fra “Rigoletto” på deres årlige galla, i et forsøk på å redde det herskapelige eldresenteret fra konkursens rand. Øystein T. Drabløs hadde det koselig med den gamle gjengen, og belønnet filmen med fem gjeve prikker på terningen. Hele hans anmeldelse kan du lese her.

I tillegg til våre fire utvalgte utgivelser kommer også …

  • Pitch Perfect
  • Officer Down
  • Shotgun Stories
  • Wallander – Sveket