2
Robotpurken hadde fortjent bedre

Tittel:
RoboCop 2
Sjanger:
Action, Science fiction
Varighet:
1 t. 57 min.
Aldersgrense:
18
Skuespillere:
  • Peter Weller
  • John Glover
  • Tom Noonan
  • Belinda Bauer
  • Nancy Allen
Regissør:
Irvin Kershner

Det er alltid like kjedelig når oppfølgere til filmer man elsker ender opp med å bli elendige, slik som “Robocop 2”.

Plottet til denne forferdelige oppfølgeren er egentlig greit nok. En korrupt forretningskvinne sitter med sin egen super-kyborg som hun ønsker skal erstatte RoboCop. For å si det enkelt, så er det en større utfordring for RoboCop. Og mer enn nok til å huse en saftig oppfølger i dette landskapet.

Jo, også er det noe greier med et nytt narkotisk stoff og noen flere tilbakeblikk. Uten at det er noe spennende.

Filmens noe svake sidehistorier faller likevel i skyggen av noen helt ålreite actionsekvenser. Men om man tar bort satiren og den skarpe brodden som Paul Verhoevens eminente lille mesterverk hadde i den første filmen, vil jeg ikke si at den har veldig mye ved seg. Og det er akkurat der denne filmen havner. Den har bare ikke nok ved seg.

Ikke engang Peter Wellers gode fasade som robotpurken frigir filmen for alle lovbruddene den begår som oppfølger. Heller ikke Irvin Kershner – som regisserte “Imperiet slår tilbake” –  var mann nok til å fikse feilene i et kjedelig og rotete manus. Hvor ble det av sammenhengen? Hvor er egentlig utførelsen av relativt spennende ideer og tanker? Det er et vanvittig uforløst potensiale her, så det var nok ikke det beste for alle parter at Frank Miller og Walon Green var ansatt til å hente ut dette potensialet.

Noe av det verste er jo at RoboCop aldri møter en god nok fiende å kjempe mot. Et par kandidater er det her og der, men de er ofte så langt ute av filmen at de ikke gjør noe inntrykk. Det er ingen Boddicker her, ei heller den mindre fysiske antagonisten Dick Jones. OK, så dukker det opp en fyr på slutten av filmen, men han når ikke RoboCop til metall-knærne engang.

Det vi derimot ser mer av er vold, og om mulig også enda mer korrupsjon.

Ettersom den nye RoboCop er å finne på kino rett rundt hjørnet, kan man bare håpe på at de ikke lager en oppfølger så svak som dette. Ja, jeg antar at en oppfølger til den snart premiereklare RoboCop anno 2014 allerede er under arbeid. Så kynisk av meg!

RoboCop har virkelig noe å fare med som karakter, og Peter Weller skapte en likandes kar bak den tunge metalldrakta. Sørgelig nok burde film nummer to blitt plassert blant tomme joikakake- og spagetti á la capri-bokser – et sted på metallgjenvinning. Jeg kan bare ikke fatte at dette holdt til å lage enda en film!