Romferd og fjellklatring hjem i stua

blu-ray-1024x588Uke 5 byr på fjellklatring og romferd.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. The Martian

The Martian Historien om Mark Watney (Matt Damon) som skipbrudden på Mars startet som hjertebarnet til Andy Weir, en tidligere programmerer for Blizzard Entertainment. I form av publiseringer av enkeltkapitler på hans hjemmeside gav han litt etter litt ut sin fortelling, og for hver situasjon og hvert problem Watney befant seg i, måtte Weir nøste opp i fysikken og kjemien som la grunnlaget for de neste strabasene. Hele boken er en eneste lang rekke uunngåelige hendelser, en slags perfekt deterministisk Rube Goldberg-maskin; med Watney som eneste variabel—og det er nettopp dette som er styrken til “The Martian”.

Risley Scott ser ut til å være tilbake for fullt. I hvert fall i følge vår anmelder John Fredrik Kristiansen. Han anmeldte filmen til toppkarakter i sin anmeldelse.

2. Everest

Everest I motsetning til TV-produksjonen med delvis samme navn, så er ikke “Everest” basert på “Into Thin Air”, boken Jon Krakauer skrev etter de fatale 1996-ekspedisjonene, men filmen er fortsatt skåret over samme lest. Den er en relativt realistisk biografi-lignende beretning om selskapene til Rob Hall (Jason Clarke) og Scott Fischer (Jake Gyllenhall), deres kunder, og opplevelsen av å bestige Mount Everest. Diaré er med andre ord bare en autentisk detalj i forbifarten, og er ikke på langt nær det verste denne gruppen opplever i løpet av de to timene vi følger dem.

John Fredrik Kristiansen anmeldte “Everest” til fire prikker på terningen. Hele anmeldelsen hans finner du her.