2
Rumpesprenger-blitzkrieg

Tittel:
Marksommer 3: Back to Perfection
Sjanger:
Action, Grøsser, Komedie
Varighet:
1 t. 44 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Michael Gross
  • Shawn Christian
  • Susan Chuang
  • Charlotte Stewart
  • Ariana Richards
  • Tony Genaro
Regissør:
Brent Maddock

“Marksommer 3” har et illeluktende problem.

Vi i filmsnakk.no plukker ned gamle filmserier fra hylla. Nå har vi sett “Marksommer”-filmene, og dette er anmeldelsen av den tredje i rekken.

Heng med på denne: “Marksommer 3” er regissert av manusforfatteren fra film nr. 1 og 2 , Brent Maddock – med regissøren fra film nr. 2, S. S. Wilsson – tilbake i rollen som manusforfatter, hvilket han også var på film nr. 1. Altså kaster man ballen litt rundt i gruppa for å se hvem som kan trikse lengst. S. S. Wilson klarte bare tre med “Marksommer 2: Etterdønninger”. Maddock klarer aldri å stokke beina.

For sistnevnte er av typen som synes lek med promp er gøy. Som forsåvidt er gøy, for alle del – men ikke når det blir så banalt som her. Du skjønner, “skrikerne” fra toeren er fortsatt på jobb, men denne gangen har de lært seg kunsten å fly. Ikke fordi evolusjonen har gitt dem vinger. Å nei, nei, nei, nei. Fordi “skrikerne” har lært å antenne sin egen fis og kan dermed sveve avsted på metangassens vingeslag.

Scenarioet gir rammer for følgende uberfete sitater:

Hah! Assblaster, blast you’r own damn ass!

We have a full out assblaster blitzkrieg on our hands!

“Marksommer 3” prøver å kombinere den samme dose action og komedie som de to forrige, uten å lykkes. Filmen sliter med mye av det samme som toeren. Kjemien mellom karakterene er ikke sterk nok til å fremprovosere den nødvendige humoren. Nå som både Fred Ward og Kevin Bacon er historie har filmen lite å fare med.

Det er også en generaltabbe å bruke Michael Gross’ Burt Gummer som hovedrolleinnehaver framfor en bikarakter. Gummers drep-det-som-drepes-kan-holdning er underholdende i små doser, men drep-drep-drep-og-atter-drep blir gammelt fort. Når vi heller ikke får andre karakterer som kan balansere Gummer, framstår det bittert.

Lojale marksommerere vil kanskje – og da mener vi kanskje (!) –  like et gjennsyn med sitt kjære meitemarkunivers. Er du ikke en av dem bør du styre hardt unna.

LES OGSÅ: Marksommer – Gøy med mark i ræva

LES OGSÅ: Marksommer 2 – Mark smaker best med Bacon