4
Ryan Gosling har mer enn bare utseende

Tittel:
Maktens menn
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 41 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Ryan Gosling
  • George Clooney
  • Philip Seymour Hoffman
  • Paul Giamatti
  • Evan Rachel Wood
Regissør:
George Clooney

I “Maktens menn” har George Clooney gjort nesten alt selv. Men filmen ville ikke vært den samme uten Ryan Gosling.

Det er nemlig den stadig fremadstormende flørtepusen som spiller hovedrollen i filmen – det hardt prøvede valgkampgeniet Stephen Meyers. Han er nestkommanderende i valgkampen bak guvernør Mike Morris (George Clooney) og racet er nokså tett.

Men ikke tett nok til at motstanderens valgkampleder frykter for resultatet og forsøker å lure Stephen over på sitt lag. Og møtet mellom de to danner grunnlaget for politisk baluba uten sidestykke – men så lenge pressen holdes utenfor, kan internsirkuset utvikle seg til å gå på helsa løs.

Det hele virker litt komplisert. Alt er pakket inn i amerikanske valggloser og historien utgir seg for å være noe mer avansert enn den faktisk er. Men hold likevel tunga rett i munn – det kan være utfordrende å prøve å misforstå noe i så stor grad at du forstår det du vil forstå, men ikke hvor forståelig det hele egentlig er …

Hvordan Gosling vipper filmen i en hensiktsmessig retning handler først og fremst om hans evner – og det er derfor hans tilstedeværelse blir så avgjørende, men også Clooney skal ha for å ha regissert ham godt. Det er disse øyeblikkene hvor noe blir sagt, eller et eller annet går opp for ham, at Gosling virkelig reagerer som folk flest – uten at folk flest skjønner at det er slik de faktisk reagerer. Prestasjonene hos Paul Giamatti og Philip Seymour Hoffman – og George Clooney, for den saks skyld – er også som alltid tilfredsstillende.

Det er imidlertid to ting som kunne gjort filmopplevelsen bedre: 1. Mer engasjerende soundtrack. 2. Litt mer tid til å formidle historien. Men selv uten disse to faktorene er dette severdig. Uansett; Gosling og Clooney er med!