1
Så utrolig kjedelig

Tittel:
The Numbers Station
Sjanger:
Thriller
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • John Cusack
  • Malin Akerman
  • Liam Cunningham
  • Richard Brake
Regissør:
Kasper Barfoed

John Cusack fronter en thriller som ikke ble satt opp på kinoer i Norge. Det kan vi nok si oss veldig fornøyd med, for det er stor sjans for at denne ville fungert som kollektiv sovemedisin i samtlige saler den ville blitt satt opp.

Tre ganger hurra (hurra, hurra, hurra!) for at jeg slapp unna med skrekken. “The Numbers Station” var farlig nær på å få meg godt inn i drømmeland, men jeg klarte meg med et nødskrik. Uansett hvor trøtt jeg er, så er det ofte sånn at filmer er såpass interessante at filminteressen min holder meg våken.

Men jeg må innrømme at det var en kamp av de sjeldne med denne trøttsomme filmen. John Cusack gjør i hvert fall ingen innsats for å holde meg våken der han sprader rundt med den horrible karakteren sin. Svakt veiledet av regissøren, riktignok.

Cusack spiller en agent ved navn Emerson Kent, hvis siste oppdrag gikk ikke helt etter planen. Derfor må han nå være barnevakt for en annen agent, Katherine (spilt av Malin Akerman), som har som oppgave å formidle krypterte beskjeder hun ikke selv vet hva betyr. Når de møter opp på den topphemmelige basen de skal jobbe fra, begynner noen å skyte på dem. I full panikk og i frykt for sine liv, forskanser de seg inne. Hvem er ute etter dem og hvorfor? Akkurat det bryr jeg meg svært lite om merker jeg… Men hvorfor er det så lite interessant?

Den danske regissøren Kasper Barfoed har fått et svært så vanskelig manus å jobbe med. Det er faktisk sånn at det er umulig å komme godt ut av dette. Det eneste han fikser greit er å bygge opp filmen på en pen og pyntelig måte. Omstendelig utført, ja, men det hjelper så lite når historien og karakterene gir meg null og niks.

Mye av problemet er at filmen føles så utrolig innestengt. Det er ingen uoppdagede snarveier, ei heller noen spenstige overraskelser. Det som skjer er at vi blir fortalt en bakgrunnshistorie for Cusacks karakter, så støter han på et lignende problem og må jobbe for å komme ut av det med ren samvittighet. Og det hele foregår, for det aller meste, i en bunker. Hvor svært lite skjer.

Uten en saftig historie, og dynket med kjedsomlighet, åler filmen seg fremover i snilefart. Og så avsluttes det hele med et enormt… antiklimaks.

Her er det ingenting å hente. Styr unna!