5
Sabla sjarmerende!

Tittel:
Undercover i Brügge
Sjanger:
Drama, Komedie
Varighet:
1 t. 47 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Colin Farrell
  • Brendan Gleeson
  • Ralph Fiennes
  • Elizabeth Berrington
Regissør:
Martin McDonagh

Denne actionkomedien har vært på markedet en stund, og jeg er litt flau over at jeg ikke fikk sett den før nå nylig. Men jeg tør tippe det har sammenheng med Colin Farrell. Hans tidligere opptredener har stort sett endt med småslakt.

Når det er sagt, gjør Farrell en bemerkelsesverdig jobb i “In Bruges”. Han er også akkompagnert med habile folk i Brendan Gleeson og Ralph Fiennes. Og når hele filmen er en eneste stor og funny samtale – ja, da gjelder det for skuespillerne å skinne. Og det gjør de.

Ray (Colin Farrell) og Ken (Brendan Gleeson) drar til Brügge for å avvente ytterligere instrukser fra deres sjef, Harry (Ralph Fiennes). Ordren de allerede har fått er “hold lav profil” og “gå på sightseeing”, og bare det kan være krevende nok. Spesielt for Ray som hater både byen og sightseeing.

I jobben som leiemorder, er det mulig å gjøre feil. Og innenfor Rays organisasjon er den største feilen man kan gjøre – å drepe et barn. Turen til Brügge blir nok litt mer spesiell enn ventet. Harry har nemlig en slu agenda på lur.

Det er den kjappe og friske dialogen som driver denne filmen. Irenes løpende tunger gir deg fort noe å humre over, og den belgiske settingen gjør det hele merksnodig nok til at latter er eneste utvei. En film om leiemordere, er sjelden mekket på dette viset, men til gjengjeld blir det sabla sjarmerende. Og Colin Farrell har utvilsomt fått sin oppreisning.