Sandberg og Rønning hopper av “Beatles”

“Kon-Tiki”-regissørene har trukket seg fra den norske storfilmen grunnet interesse fra Hollywood.

Det er VG som melder at Joachim Rønning og Espen Sandberg allikevel ikke skal regissere storfilmen basert på Lars Saabye Christensens debutroman. Samme avis melder at årsaken til avhoppingen er at regiduoen venter flere lukrative tilbud fra Hollywood, deriblant et mulig tilbud om å regissere den femte filmen i “Pirates of the Caribbean”-serien.

– Vi har vært involvert i prosjektet i fem år, og det har tatt litt lenger tid å få det på beina enn det vi trodde. Og så har det skjedd ting i mellomtiden som de fleste vet med Golden Globe og Oscar-nominasjon. Det har ført til at vi har vært mye borte, vi har vært i Los Angeles i nesten hele 2013, sier Joachim Rønning til VG Nett.

Ny regisssør er danske Peter Flinth, som blant annet står bak “Arn”-filmene, Skandinavias dyreste filmproduksjon noensinne. Sandberg og Rønning forlater imidlertid ikke “Beatles”-prosjektet helt, de vil fortsatt være med som produsenter på filmen.

– Vi vil fortsatt være med, vi skal delta aktivt i det kreative som produsenter. Vi føler helt klart «Beatles» fortsatt som vår film. Vi er hundre prosent involvert og vil fortsatt være det, sier Espen Sandberg til VG Nett, og omtaler filmen som et hjertebarn.

Om ryktene rundt en mulig “Pirates of the Caribbean”-jobb, er imidlertid regissørduoen lite snakkesalige. Men de bekrefter at de har flere baller i luften i filmens forgylte mekka.

– Vi har flere prosjekter på gang som gjør at vi må reise mye frem og tilbake det nærmeste året. Nå blir det mulig ved at vi har funnet denne løsningen. Jeg kan ikke si mer om «Pirates of the Caribbean». Vi kan bekrefte at artikkelen i Deadline stemmer, sier Rønning.