Sandberg og Rønning har fått regijobben

“Kon-Tiki”-regissørene skal leke seg med Johnny Depp i Karibien.

Det har lenge vært spekulasjoner, men nå skal det ifølge Hollywood Reporter være bekreftet: Espen Sandberg og Joachim Rønning skal lage “Pirates of the Caribbean 5”.

Duoen skal ha slått ut “Snow White and the Huntsman”-regissør Rupert Sanders og svenske Fredrik Bond for jobben. Produksjonen er ventet å starte i løpet av året, da Disney og produsent Jerry Bruckheimer ønsker å slippe filmen 10. juli 2015.

Den norske regissøren har lenge vært hete i Hollywood, og forlot for et par måneder siden skrekkfilmen “Spectral” grunnet uenigheter om manuset.

Regissørene har også vært pådriverne for den norske storfilmen “Beatles”, men trakk seg fra regissørjobben for et par uker siden, trolig fordi de allerede da var klar over at de hadde fått “Pirates”-jobben.

Duoen har også tidligere jobbet i Hollywood, og står bak western-filmen “Bandidas” fra 2006, med Salma Hayek og Penelope Cruz i hovedrollene.

Nå kan altså den norske duoen igjen glede seg til å leke i Hollwyood, trolig med et budsjett som teller milliarder av norske kroner. Den forrige “Pirates of the Caribbean”-filmen hadde nemlig et budsjett på rundt 250 millioner dollar – småpene 1,4 milliarder etter dagens kurs.