Sann historie og agent-søppel

blu-ray-1024x588Den første uka i 2016 har en sterk sann historie og Hitman på menyen.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Kvinnen i gull

Kvinnen i gull Den unge advokaten Randy (Ryan Reynolds) har akkurat skaffet seg en jobb i et prestisjetungt advokatfirma når han blir kontaktet av Maria Altmann om et av verdens groveste kunsttyverier. Tyveriet det er snakk om skjedde for nesten 60 år siden og tyvegodset ble hengt i Østerrikes fineste kunstmuseum og har hengt der siden da.

“Kvinnen i gull” er en sann historie om den jødiske flyktningen Maria Altmanns kamp mot den østerrikske stat. Maria ønsker å gjenvinne eierskap over hva som opprinnelig tilhørte hennes familie. Portrettet av hennes tante, Adele Bloch-Bauer, malt av ingen ringere enn Gustav Klimt. Det var i 1941 at portrettet ble fratatt hennes familie da nazistene plyndret jødiske husstander for alt av verdier.

Maria og Randy er nødt til å dra til Østerrike for å kunne ta opp saken og lete etter bevismateriale. Dette er en reise Maria helst skulle unnvært. Og i det hun er tilbake i hjemlandet blir vi også tatt med tilbake til minnene fra like før hun flyktet. Noe som fører til en av de mest nervepirrende fluktscenene denne filmanmelderen noen gang har sett.

Ingrid Marcus anmeldte filmen til terningkast fem, og hele anmeldelsen finner du her.

2. Hitman: Agent 47

Hitman: Agent 47Her kommer et lite utdrag fra Sindre Gradings anmeldelse: Når man ikke bryr seg om leiemorderen i filmen om en av verdens mest kjente leiemordere, er det uhyre viktig at vi bryr oss om noe annet. En kompensasjon. For tort og svie, om du vil. Derfor har manusforfatterne bestemt at historien trenger en vakker, redd kvinne med fyldige lepper. Men er det nok?

Det var nok ikke nok, for Sindre endte opp med terningkast to til rebooten av Hitmans eskapader på det store lerretet. Her finner du hele anmeldelsen til Sindre.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Labyrinth of Lies
  • True Detective – Sesong 1 og 2 Box
  • True Detective – Sesong 2