5
Sant og skremmende

Tittel:
Fair Game
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 48 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Naomi Watts
  • Sean Penn
  • Sonya Davison
Regissør:
Doug Liman

I thrilleren “Fair Game” får vi et innblikk i årsaken til at USA gikk inn i Irak. George W. Bush vil nok ikke like denne.

Valerie Palme er CIA-agent og gift med utenriksmannen Joe Wilson. Hun jobber med å utforske mulighetene for at Irak har et atomvåpenprogram på trappene. Han bidrar ved å undersøke aktuelle eksportland som han tilfeldigvis har god kjenskap til. Konklusjonen er at Irak umulig kan ha noe slikt atomprogram.

Det liker imidlertid ikke Det Hvite Hus. Bush og hans menn er hissige på mer krig og mener bevisene er soleklare. Idet Palme og Wilson begynner å forstå presidentens agenda, tar de samtidig opp kampen med Det Hvite Hus. Det viser seg å være vanskelig.

Det er rett og slett ekkelt å se en film basert på sann historie, når historien er så skremmende som den er her. Og regissør Doug Liman har i tillegg klart å gi fremstillingen en nødvendig nerve for å gi oss en optimal seeropplevelse. Sean Penn og Naomi Watts pleier som regel å levere, så det kom ikke som noen overraskelse.

Hvis du ikke likte George W. Bush fra før – så blir det hvert fall ikke noe bedre av denne!