1
Sci-fi til å spy av

Tittel:
Lockout
Sjanger:
Action, Science fiction, Thriller
Varighet:
1 t. 35 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Guy Pearce
  • Maggie Grace
  • Vincent Regan
  • Peter Stormare
  • Lennie James
Regissør:
James Mather, Stephen St. Leger

Dårlige og teite filmer kan være riktig så artige. Men “Lockout” prøver så hardt å være kul. Og da forblir den bare dårlig og teit.

Guy Pearce spiller en frekk, nokså lovløs type, og året er 2079. Da han blir fanget av CIA etter en av filmhistoriens mest patetiske actionsekvenser – ja, det så ut som et ubegripelig dårlig dataspill i fast forward – får han én utvei som kan redde friheten hans. Han må redde presidentens datter.

Hun befinner seg på en romstasjon, og ikke en hvilken-som-helst romstasjon – hun er på verdens sikreste fengsel, der alle de største og styggeste forbryterne er lagt i isdvale. Men under besøket så klarer en av fangene å stjele en pistol, og nærmest egenhendig overta hele forbaska romstasjonen – maximum security prison, du liksom.

Og dermed er presidentdattera i skumle hender.

Dette er altså fra ende til annen vondt å se på. Den første actionsekvensen er en sci-fi-skam uten sidestykke, og man kan nesten lure på om filmskaperne mener dette seriøst. Ved siden av dårlig action er “Lockout” en eneste lang remse med teite replikker. Guy Pearce har aldri vært kjedeligere, men manusforfatterne har forsøkt å lage verdens morsomte fyr.

Snakk om å bomme.