Se opp for disse 2014-prosjektene

Vi liker å titte inn i framtiden i ny og ne, og denne gangen har vi tatt for oss året 2014. Og det er åpenbart et år vi kan se fram til.

RoboCop

26 år etter originalen skal “RoboCop” rebootes med den svenske kjekkasen Joel Kinnaman i hovedrollen. Svensken har et solid ensemble i ryggen: Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Jackie Earle Haley, Jay Baruchel, Jennifer Ehle, Abbie Cornish og Michael Kenneth Williams. Spørsmålet er om den nokså ferske regissøren José Padilha har evnene til å skape noe stort. Det gjenstår å se, men hans to “Elite Squad”-filmer ble i det minste godt mottatt.

Vi spår: 

All You Need is Kill

“All You Need is Kill” – ny alienfilm med Tom Cruise i hovedrollen. Vi har i senere tid hyllet Cruises evne til å stadig kle lerrettet godt, og vi kan vel ikke annet enn å se fram til neste bidrag, hva enn det måtte bli. Emily Blunt spiller etter alt å dømme babe og Bill Paxton er gitt en ukjent rolle – kanskje han skal være alien ..? Doug Liman, mannen bak “The Bourne Identity” og “Mr. & Mrs. Smith” sitter i registolen. Spennende.

Vi spår: 

Divergent

Det ble nylig klart at nakenstjernen Kate Winslet også er klar for Neil Burgers “Divergent”. Det betyr at rollelista begynner å dra seg til, for allerede er Shailene Woodley, Aaron Eckhart, Jai Courtney og Ray Stevenson klare. Neil Burger er kanskje mest kjent for “Illusjonisten”, men i 2011 kom han også godt fra Bradley Cooper-filmen “Limitless”. Det er med andre ord god grunn til å vente seg noe helt spesielt når “Divergent” kommer på kino i 2014.

Vi spår: 

Noah

Det vi kanskje ser mest fram mot er “Noah”, filmatiseringen av historien om Noahs ark. Og selveste Russell Crowe skal spille Noah. Ikke nok med det – “Black Swan”-regissør Darren Aronofsky har regien. Og la oss ramse opp litt flere skuespillere: Emma Watson, Anthony Hopkins, Logan Lerman, Jennifer Connelly, Ray Winstone og Kevin Durand. Dette må vel bli bra?

Vi spår: 

Captain America: The Winter Soldier

Etter at “The Avengers” tok oss med storm i fjor er det selvsagt knyttet store forventninger til “Captain America”-oppfølgeren – enhver Marvel-oppfølger egentlig. Den første Captain America-filmen fikk blandet mottakelse, men denne gangen er regissøren byttet ut med de passe ukjente Russo-brødrene. Det ble nylig klart at Robert Redford er klar for en rolle i filmen, og fra før av er selvsagt Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson og Cobie Smulders med, blant mange andre. Vi har troen.

Vi spår: 

The Equalizer

Denzel Washington gjør stort sett bare interessante filmer, og “The Equalizer” er neppe noe unntak. “Training Day”- og “Shooter”-regissør Antoine Fuqua skal nemlig regissere, og Washinton vil etter alt å dømme spille en fyr som er god på det han driver med: Eks-CIA, eller noe sånt, som begynner å jobbe frilans innen samme bransje. Lite annet vites om produksjonen, men utgangspunktet nå er temmelig bra.

Vi spår: 

Trancendence

Christopher Nolans faste cinematograf Wally Pfister prøver seg for første gang som regissør, og det er ikke noe småtteri han begir seg ut på – “Transcendence” har selveste Johnny Depp i hovedrollen. Ved siden av Depp er også Paul Bettany og Rebecca Hall satt på rollelista. Temaet er datamaskinens evne til å overskride menneskets, og Johnny Depp skal angivelig forsøke å stoppe en slik faretruende utvikling. Interessant.

Vi spår: 

The Amazing Spider-Man 2

Fjorårets reboot av “The Amazing Spider-Man” var en nokså stor suksess, med Andrew Garfield i hovedrollen. Det satses enda høyere når oppfølgeren nå er i produksjon. Ikke bare én villain: Jamie Foxx er Electro, Paul Giamatti er The Rhino og Chris Cooper er tosidige Norman Osborn. I tillegg er de unge Shailene Woodley og Dane DeHaan castet som henholdvis Mary Jane Watson og Harry Osborn. Marc Webb regisserer også oppfølgeren.

Vi spår: 

Godzilla

Nei, det er ikke første gang vi ser krapylet Godzilla på film. Men det blir fort moderne tids beste versjon. Roland Emmerichs 1998-versjon med Matthew Broderick og Jean Reno ble relativt dårlig tatt imot. Nå skal den overgås med Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston og Elizabeth Olsen i de viktigste rollene. Gareth Edwards er mannen som skal regissere, og han har øvd seg med “Monsters”, som er litt i samme gate. Ken Watanabe, Juliette Binoche og David Strathairn er også med på rollelista.

Vi spår: 

Dawn of the Planet of the Apes

Hvem hadde vel trodd at “Rise of the Planet of the Apes” fra 2011 skulle kicke ass? Ikke vi, i hvert fall. Men apeopprøret traff blink, og nå kommer snart oppfølgeren. Nå er det menneskenes tur til å overta makten, og Gary Oldman leder den menneskelige opposisjon. Andy Serkis står selvfølgelig for apekongens mimikk, og Jason Clarke og Kodi Smit-McPhee er også tildelt roller. Matt Reeves tar over regiansvaret fra Rupert Wyatt.

Vi spår: 

Jurassic Park IV

Vi vet foreløpig lite om “Jurassic Park IV”, men regissør Colin Trevorrow kom omsider på plass for ikke lenge siden. Mannen har bare én spillefilm på CV-en – “Safety Not Guaranteed”. Den var til gjengjeld veldig god, om ikke helt i samme bane som Jurassic Park-franchisen. Ekteparet Rick Jaffa og Amanda Silver skal skrive den etterlengtede dinosauroppfølgeren, og det lover nokså godt. Paret skrev nemlig “Rise of the Planet of the Apes”-filmen, som vi nettopp omtalte som vellykket.

Vi spår: 

Maleficent

Tornerose-prosjektet har holdt på en stund allerede. Det må være år og dag siden det ble kjent at Angelina Jolie skulle spille hovedrollen som den onde feen Maleficent. Elle Fanning har fått rollen som Tornerose, og ved siden av de to er Juno Temple, Sharlto Copley og Sam Riley castet til mindre roller. Robert Stromberg, mannen som har vunnet to Oscar-statuetter for fremragende visuelle effekter, skal regidebutere med denne. Og derfor er det vel grunn til å tro at filmen blir anstendig, i hvert fall visuelt sett.

Vi spår: 

X-Men: Days of Future Past

Vi har skrevet en del om “X-Men: Days of Future Past” allerede, men vi går ikke av veien for litt repetisjon. Bryan Singer er tilbake som regissør, og filmen inneholder tidenes lengste X-Men-rekke prominente skuespillere: Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Nicholas Hoult, James McAvoy, Michael Fassbender, Ian McKellen, Ellen Page, Halle Berry, Anna Paquin, Patrick Stewart, Shawn Ashmore og James Marsden – som alle er gamle kjenninger i X-Men-universet. I tillegg pynter Peter Dinklage og Omar Sy lista ytterligere. Det er temmelig sjelden vi ser et så stjernespekket crew som dette, og vi tør ikke tenke på hva det koster produksjonsselskapet. Men vi tør absolutt glede oss!

Vi spår: 

Hercules: The Thracian Wars

Basert utelukkende på navnet – hva i huleste gjør denne filmen på lista? Dette later til å være typisk C-film, en av dem som aldri kommer på kino og som ingen bryr seg om. Men neida – dette er svære greier. Mektige Brett Ratner regisserer og for oss nordmenn er det ekstra spennende siden Aksel Hennie er tildelt en interessant rolle. I tillegg er Dwayne Johnson med (ja, her også) og Ian McShane er med. Det samme gjelder Rufus Sewell og John Hurt. Store navn, og herved store forventninger.

Vi spår: 

Jupiter Ascending

Mottakelsen av “Cloud Atlas” sto ikke helt i stil med Wachowski-søsknenes ambisjoner. For dem som ble skuffet er det heldigvis ikke altfor lenge til neste Wachowski-film, “Jupiter Ascending”. I et univers der mennesket er nederst på rangstigen, og langt mindre utviklet enn alle andre, får Mila Kunis det svært tøft når universets dronning vil ta henne av dage. Vi antar at Channing Tatum heldigvis er gitt en beskyttende rolle. I tillegg er Eddie Redmayne og Sean Bean castet til prosjektet. Wachowski’ene har selvsagt skrevet manus sjæl.

Vi spår: 

Guardians of the Galaxy

Marvels tegneseriefilmer har virkelig slått an de siste årene, og det trolig derfor man tar sjansen på “Guardians of the Galaxy”. Konseptet likner “The Avengers” på en flekk, men karakterene later til å være litt mindre menneskelige. Lite er imidlertid stadfestet i skrivende stund, men “Super”-regissør James Gunn skal regissere. Foreløpig er det bare ukjente Chris Pratt og Dave Bautista som er spikret til rollelista.

Vi spår: 

Interstellar

“Interstellar” var i utgangspunktet Steven Spielbergs prosjekt, men nå er det Christopher Nolan som sitter i sjefsstolen. Bror Jonathan Nolan hadde manuset ferdigskrevet innen Chris kom på plass, og nå er brødrene i gang med castingen. Det ryktes at Matthew McConaughey skal være tilbudt hovedrollen, og at han neppe vil takke nei. Hallo – det er Christopher Nolan som spør. Temaet er ormehull og gravitasjonsfelt og sånn – utvilsomt noe å glede seg til.

Vi spår: 

The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Den første filmen om Katniss Everdeen leverte varene for et drøyt år siden, og den neste, “Catching Fire”, havner på kino til høsten. Om den også innfrir kan vi vente oss gedigne forventninger til første del av siste kapittel, “The Hunger Games: Mockingjay Part 1”. Skuespillerne er ikke bekreftet ennå, men det er jo skandale om Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman og Woody Harrelson ikke gjentar sine figurer. Francis Lawrence er spikret for både høstens film og de to neste. Spørsmålet er om han vil levere like godt som Gary Ross gjorde med eneren.

Vi spår: 

The Hobbit: There and Back Again

Siste del av “Hobbiten”-trilogien må jo bli minneverdig – noe annet ville vært katastrofe. Peter Jackson åpnet godt med “En uventet reise” i fjor høst og det er ventet at filmene skal vokse seg heftigere. Ensemblet er stort sett det samme, selvfølgelig, men Orlando Bloom er i tillegg med i den siste. Det betyr at Martin Freeman, Richard Armitage og Ian McKellen stadig anfører, mens også Luke Evans, Benedict Cumberbatch og Evangeline Lilly har hoppet på siden eneren. Oscardryss ..?

Vi spår: 

Tomorrowland

George Clooney er herved aktuell for Oscar-statuett på nyåret i 2015, for sci-fi-filmen “Tomorrowland” kan fort vise seg å være en het Oscar-film. I så fall kan muligens filmens skurk, Hugh Laurie, bli nominert for beste mannlige birolle. Brad Bird skal regissere, og med tanke på hvor kul “Mission: Impossible – Ghost Protocol” var er det vel nå lov å håpe på et resultat som til og med kan overgå den. Øvelse gjør mester, heter det jo.

Vi spår: