4
Seriøst sprell

Tittel:
The Secret Life of Walter Mitty
Sjanger:
Drama, Eventyr, Komedie
Varighet:
1 t. 54 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Ben Stiller
  • Kristen Wiig
  • Adam Scott
  • Sean Penn
  • Patton Oswalt
  • Shirley MacLaine
  • Ólafur Darri Ólafsson
Regissør:
Ben Stiller

Vi gjør tydeligvis ikke nok sprell her i livet.

Ben Stiller har tatt filmkarrieren et steg videre. Med “The Secret Life of Walter Mitty” beveger han seg litt bort fra all pinlig idioti og mot en mer beundringsverdig sti. Se for deg at Will Ferrell var mannen som faktisk regisserte “Amour” – dette føles litt sånn, bare ikke på langt nær i like stor grad.

Ben Stiller innehar selv hovedrollen som Walter Mitty – en mann hvis hverdag er gråere enn en granårring. Det overskygger ikke det faktum at det har begynt en søt kvinne (Kristen Wiig) på jobben, som Mitty uheldigvis ikke får sjekket opp på datingnettstedet de begge befinner seg på. Årsaken: Mitty har ingenting å vise til, og det er dessverre ikke kompatibelt med den søte kvinnens profil.

Noe må gjøres. Og påskuddet til å gjøre det kommer fra arbeidsplassen. Forsidebildet til den siste utgaven av Life Magazine er nemlig forsvunnet, og ansvaret ligger hos Mitty. For å spore opp avsenderen må han ut å reise – hvilket i grunnen ikke er kompatibelt med Mittys personlige profil.

Men skitt au – det blir film av slikt!

“The Secret Life of Walter Mitty” ble av mange, deriblant oss selv, ansett som en interessant Oscar-outsider. Men pilarene som skal holde helheten oppe er dessverre noe ustødige. Manuset for eksempel – enten er det noe overdrevent, eller så er James Thurbers originalhistorie allerede litt i overkant. Enkelte i persongalleriet er litt vel karikerte, noe som føles galt. Og bildene, som heldigvis er temmelig flotte, burde vært akkompagnert av et mer minneverdig soundtrack.

Jeg skrev “noe ustødige”, for misforstå meg rett: Det meste er ganske bra – både historie, persongalleri og godfølelsen bilder og musikk skaper – men filmen hadde trolig stått mye sterkere om disse elementene ble finjustert. Da ville ikke relativt små irritasjonsmomenter forstyrret opplevelsen – en opplevelse som i utgangspunktet er både god, artig og inspirerende.