3
Sex burde vært mer givende

Tittel:
Thanks for Sharing
Sjanger:
Drama, Komedie
Varighet:
1 t. 52 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Mark Ruffalo
  • Tim Robbins
  • Gwyneth Paltrow
  • Joely Richardson
  • Josh Gad
  • Pink
Regissør:
Stuart Blumberg

“Thanks for Sharing” har en fin balanse mellom alvor og humor, men den klarer ikke å måle seg med sjangerkompisen “Don Jon”.

Dette handler om Adam (Mark Ruffalo) som sliter med sexavhengighet og går til støttegrupper med Mike (Tim Robbins) og Neil (Josh Gad) for å holde kontrollen. Etter å ha levd fem år i sølibat begynner han å date Phoebe (Gwyneth Paltrow), og da begynner ting å gå galt for ham.

Filmen har et godt skuespill. I starten kunne jeg ikke fordra Neil – kanskje ikke så rart når han filmer oppunder skjørtet på sjefen sin. Men etter at han begynner å ta terapien på alvor får han etter hvert også kontroll på livet.

Jeg likte vennskapet mellom ham og DeDe (Pink) mer enn historielinjen til Adam og Phoebe, og det skyldes at Neils historielinje handler om hvordan han forbedrer seg. Adam på den andre siden mister kontrollen over sine indre demoner og blir skremmende usympatisk.

Jeg forstår for så vidt ikke merkelappen ”romantisk dramakomedie” i filmens beskrivelse. Jeg finner ingen romantiske tendenser i sexavhengighet. De beskriver sin avhengighet som en sykdom og dermed blir parets sexytime nokså usexy, nettopp fordi man ser det fra en annen vinkel.

Er poenget å skremme oss fra sex? Eller er det for å kritisere vårt sexfikserte samfunn? Det funker jo nesten litt siden jeg vurderte sølibat selv da jeg gikk ut av kinosalen. Steve McQueens “Shame” er nok et bedre skue om du vil se en god film om sexavhengighet.

Det er for så vidt mange filmer som omhandler det seksuelle i år. “Don Jon”, “Lovelace”, “Thanks for Sharing” og den kommende “Nymphomaniac” er noen av dem.

Jeg synes uheldigvis ikke denne filmen er kraftig nok til å skille seg ut.