4
Sexy, men litt strippet

Tittel:
Magic Mike XXL
Sjanger:
Drama, Komedie
Varighet:
1 t. 52 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Channing Tatum
  • Elizabeth Banks
  • Matt Bomer
  • Amber Heard
  • Joe Manganiello
  • Donald Glover
  • Kevin Nash
  • Jada Pinkett Smith
Regissør:
Gregory Jacobs

Magic Mike er tilbake i størrelse extra extra large! Det er i hvert fall det vi blir lovet, men her er det nok kun snakk om en respektabel størrelse large. Dessverre.  

Det er gått tre år siden Mike Lane (Channing Tatum) forlot den gamle strippe-gjengen. Nå har han et eget firma – som kunne gått bedre, han hadde kjæreste – hun sa nei og han savner kanskje litt ekstra “razzle dazzle” i hverdagen. Mike er derfor ikke vond å be når han får sjansen til å være med truppen på et siste hurra. Det blir roadtrip. Roadtrip i liten isbil sammen med fem svære, muskuløse, greske guder av noen menn. De fester, de ler, de møter damer, de danser og de viser hud. Yay! Men de er nok ikke fullt så magiske som man kanskje skulle håpet.

Etter den første Magic Mike-filmen skulle man kunne forvente at mer av showbiz snek seg med videre i en oppfølger. Problemet er at gruppen ikke lenger er på hjemmebane, og vi blir i stedet med på en noe usammenhengende guttetur. Det hele skal liksom foregå over noen få dager, men filmen hadde nok føltes mye mer helhetlig om handlingen hadde gått over en lengre tidsperiode. Scenene er flotte og morsomme hver for seg, men sammen blir de tvunget inn i en tidsramme som får deg til å tenke at de umulig kunne ha klart å få til alt dette på så kort tid. Til eksempel deres superavanserte dansenummer som blir innøvd så det sitter helt ut i fingertuppene kun i løpet av en kveld. Filmen havner rett og slett litt ute av sitt element, og må sys sammen på turens stoppesteder. 

Likevel blir “Magic Mike XXL” aldri kjedelig. Når de har det gøy, har vi det gøy. De er sprelske og får deg til å sitte med hånden halvveis foran ansiktet i det du fniser og føler deg pinlig berørt fordi du faktisk ble litt sjarmert. Sammensetningen av gruppemedlemmene fungerer også fett, til tross for at vi til tider ser tendenser til “skuespiller-som-spiller-rollen-sin-men-syntes-det-også-er-litt-kleint”. 

Selve magien i filmen slår først til når det danses, når vi får se teasing i sann stripperånd. Derfor blir hovedproblemet med filmen hva den setter av tid til. Det kunne godt ha vært mer eye-candy, mer show med stor S og en smule mer lidenskap. Men jeg anbefaler at vi skal ta til takke med det “Magic Mike XXL” tilbyr oss av lekkerbiskenhet, og takke ja til å bli med venninnene på en sexy kinoopplevelse.