Shyamalan har funnet sin nye stjerne

Regissør M.Night Shyamalan har fått mye pes de siste årene. Mon tro om Kathryn Hahn kan løfte ham opp til gamle høyder?

Det har vært noen tøffe år for regissøren som fikk hele verden til å gå ned i knestående da “Den sjette sansen” gikk på kino for 15 år siden. De siste filmene – “After Earth” og “The Last Airbender” – ble ikke tatt i mot med åpne armer, og nå har Shyamalan bestemt seg for å gå tilbake til røttene.

Hans nye film, kalt “Sundowning”, beskrives som en skummel thriller. Handlingen spinner rundt en alenemor og hennes to barn som drar for å besøke bestemor og bestefar. Turen blir alt annet enn idyllisk.

Filmtittelen henspeiler på et psykisk fenomen hos mennesker med demens, men så mye mer får vi ikke vite nå. Shyamalan holder nemlig kortene tett til brystet for å bevare en viss spenning hos filminteresserte.

Nå melder Empire at hovedrollen i filmen skal inntas av Kathryen Hahn; en dame som er svært så populær nå om dagen. Kanskje gjør hun det samme for “Sundowning” som Bruce Willis gjorde for “Den sjette sansen”?

Vi krysser fingrene for at Shyamalan, med et mindre budsjett og en tryggere sjanger, finner tilbake til formen som gjorde ham til en av Hollywoods mest spennende regissører.