3
Siste avskjed med en legende

Tittel:
Sparkle
Sjanger:
Drama, Musikal
Varighet:
1 t. 56 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Jordin Sparks
  • Whitney Houston
  • CeeLo Green
  • Carmen Ejogo
Regissør:
Salim Akil

Whitney Houston glitrer i “Sparkle”, en historie som minner mye om hennes eget liv. Men resten når dessverre ikke helt opp.

Tre syngende søstre prøver å få seg en karriere i musikkbransjen i Detroit på 60-tallet. Men de må gjemme det hele for moren (Houston), en avdanket popdronning som prøver å hindre døtrene i å ende i det samme showbiz-helvetet hun endte opp i.

Søstrene er svært forskjellige. Eldstemann, Sister, er en diva – hun er hovedperson i gruppa og elsker oppmerksomhet, men faller lett for press. Den mellomste, Dee, vil bare være korist til hun kommer inn på medisinstudiet. Yngstejenta Sparkle skriver låter, synger nydelig og ønsker å bli superstjerne, men er for sjenert til å ta en del av rampelyset fra Sister. De lykkes til en viss grad med musikken, men suksessen blir for mye å takle for noen av dem.

I denne filmen er fokuset på musikken. Og den er vakker. Det er troverdige 60-talls omgivelser og en lettfattelig historie, men det er også mye som ikke fungerer. Tittelrollen spilles av Jordin Sparks, American Idol-vinneren fra 2007. Jenta er nydelig, det samme er stemmen, men hun burde kanskje holde seg til syngingen og ikke skuespillet. Noe av dialogen virker veldig iscenesatt. Selve historien er heller ikke spesielt fresh, og når det hele har potensiale til å utvikle seg, gripes ikke sjansen, og filmen ender som en ganske flat og kjedelig opplevelse.

Regissør Salim Akil eksperimenterer med kameravinkler og perspektiver, men forsøket på å være kreativ virker ikke naturlig. Det hele dabber av mot slutten, filmen blir rett og slett for lang. Men Whitney Houston er et høydepunkt og hun minner lite om det narkovraket hun tidvis var. Selv om “Sparkle” kunne vært mange hakk bedre, står Whitney Houston fram slik vi bør huske henne.