2
Skal dette være morsomt?

Tittel:
Anchorman: The Legend Continues
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 59 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Will Ferrell
  • Steve Carell
  • Christina Applegate
  • Paul Rudd
  • David Koechner
Regissør:
Adam McKay

Will Ferrell spiller tilbakestående nyhetsoppleser for andre gang. Heh.

Jeg gidder ikke engang fullføre det siste onomatopoetikonet. For pokker heller – selv for liksom-moromannen Will Ferrell er “Anchorman 2” lavmål.

Vi levde lenge i håp om å få slippe. Men hele ni år senere bestemte Ferrell seg for at tiden var moden for et gjensyn med Ron Burgundy og de andre fjolsene fra komedieforsøket “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy” fra 2004 – en like attraktiv ønskereprise som det globale SARS-utbruddet samme år.

Ferrell spiller altså det mannsjåvinistiske nyhetsankeret Burgundy, en mann som vasker gulvet med Kristian Valen når det gjelder idioti på riksdekkende fjernsyn. Nysparket og fraskilt lever Burgundy livet på bunnen av bøtta, helt til et tilbud om jobb hos verdens første 24-timers nyhetskanal kommer flyvende.

La det ikke herske tvil: Will Ferrell er og blir kongen av minst latter for billettpengene. “Anchorman 2” er nok et prakteksempel: Et stort svart latterfritt hull, som tar seg dårlig ut selv på Will Ferrells lugubre CV. Ikke at Ferrell er alene om denne vederstyggeligheten; tøyseguttene Steve Carell, Paul Rudd og hobbytjukkasen David Koechner har også flere fingre med i spillet.

Bestilt billetter allerede? Flott! Det er bare å glede seg til to timer proppfulle av banale vitser, rasehumor og halvhjertede forsøk på å drive satire med amerikanske fjernsynsnyheter.

Nei dere, mer moro enn dette har vi ikke hatt siden “Schindlers liste” traff kinosalene i 1993. Hvem var det som ga Ferrell tillatelse til å bruke 119 minutter på dette rælet?

Greit nok, alt er ikke bare sorgen. Filmen karrer seg jo opp på terningens femte beste kast. De skal tross alt ha et lite dryss av godord for satireforsøket. En vill samling cameos i filmens siste minutter er også en humreverdig lettelse.

Men det ene kniset satiren og kjendisene gir, gjør ikke så mye fra eller til. Ferrell & co. prøver kanskje veldig hardt, men det hjelper lite når “Anchorman 2” ikke er nevneverdig morsommere enn en dårlig sending av Dagsrevyen.