1
Skal du torturere noen – vis dem denne filmen

Tittel:
The Dilemma
Sjanger:
Drama, Komedie
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Channing Tatum
  • Jennifer Connelly
  • Kevin James
  • Queen Latifah
  • Vince Vaughn
  • Winona Ryder
Regissør:
Ron Howard

Det stod “komedie” på coveret. Men “The Dilemma” var snarere en gedigen tragedie..

Ekstra skuffende er det at produksjonen har tilegnet seg en rekke kjente navn. Til og med regissør Ron Howard – mannen som i sin tid laget “A Beautiful Mind” og senere filmatiseringene av Dan Browns mest populære bøker. Her er han tilbake med det som angivelig skal være oppimot to underholdende timer, men så viser det seg å være løgn og bedrageri.

Utroskap er temaet i filmen. Ok – det visste vi på forhånd, så det er greit. Men hvert fall: Ronald finner ut av Nicks kone er utro mot Nick. Og siden Nick er Ronalds beste venn ønsker Ronald å ordne opp. Men skal ha si noe til Nick? Eller overtale kona til å si det selv? Det er nettopp dette dilemmaet vi følger så omhyggelig i den uutholdelige historien.

Jeg hadde ikke ventet mye av Vince Vaugh (hvem gjør vel det?) og så lenge Jennifer Connelly forholder seg smellvakker er for så vidt dét greit. Men Kevin James kunne vel bidratt med noe vi kunne flira litt av? Men nei – en trist, patetisk fyr, spilt av en skuespiller som utelukkende gjør seg som morsom. Dette funker ikke!

Det er for øvrig en aldri så liten skam å se at Hans Zimmer har bidratt til filmmusikken. Hvordan har de klart å skaffe alle disse relativt store navnene? Kanskje de bare ikke skjønte at Ron Howard ikke er spesielt god på komedie. Hva vet jeg?

Filmen er nemlig aldri morsom! Den er bare alltid kjedelig! Mer er det ikke å si når man skal vurdere komedier …