Skandinavisk eventyr fra Disney

Her er den første smakebiten på Disneys nyeste prosjekt, “Frozen”.

I filmens første trailer møter vi medhjelperne i filmen, reinsdyret Sven og snømannen Olaf. Det høres ut som om Disney har reist til Skandinavia for å finne inspirasjon til sine nye kongelige eventyr og denne historien skal være basert på det danske eventyret “Snedronningen” av H.C. Andersen.

Ifølge nettstedet Total Film handler filmen om Anna, som drar ut på en reise med fjellklatreren Kristoff, Sven og Olaf for å finne søsteren, Elsa. Hun har rømt til fjellene for å skape et isslott, men forhekset samtidig kongeriket Arendelle med sine magiske krefter. Arendelle har blitt til et evig vinterlandskap og Anna må finne søsteren for å heve forbannelsen.

Det kan virke som om estetikken fra filmen er ganske inspirert av “To på rømmen“. På bildene som Disney har publisert kan Anna minne litt om Rapunzel, mens reinsdyret ikke er langt unna hesten Maximus. Men det skal bli spennende å se hvordan Disney tolker dette eventyret. Det er ikke første gangen de leker med H.C. Andersens eventyr. “Keiserens nye klær” ble for eksempel forvandlet til “Et kongerike for en lama”, mens “Den lille havfruen” anses som en av Disneys største klassikere.

Hva mener du? Gleder du deg til denne filmen?