3
Skuespilleren Dwayne Johnson, du liksom

Tittel:
Snitch
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 52 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Dwayne Johnson
  • Jon Bernthal
  • Barry Pepper
  • Susan Sarandon
  • Michael Kenneth Williams
Regissør:
Ric Roman Waugh

Etter et knippe med filmer hvor Dwayne Johnson har etablert seg som en av de største actionstjernene i Hollywood, forsøker han seg nå på noe som krever litt mer skuespill.

Det kommer alltid en tid hvor skuespillere som blir hyret inn til visse roller ønsker å bryte ut for å prøve seg på andre roller. Dwayne Johnson, tidligere kjent som The Rock, er en av de skuespillerne som vi alle forbinder med halsbrekkende stunts, episke muskler og heftig action.

I “Snitch” forsøker imidlertid muskelberget seg som familiefaren John Matthews. John er en mann som vil gjøre alt for sin sønn, som har havnet i en stor knipe. En narkotikadom er i ferd med å holde Johns sønn bak murene i lang tid, men om han velger å tyste på noen kan han få redusert straff. Problemet er bare at han ikke kjenner noen, ei heller ville han tystet om han kunne. Derfor må John selv stille opp for å sørge for at statsadvokaten får større fisk på kroken.

Jeg har ved flere anledninger tvilt på hvor stort spenn skuespilleren Dwayne Johnson har hatt i seg. Filmer som “Fast & Furious 5”, “Doom” og “Skorpionenes konge” har ikke akkurat fokusert på å få frem de gode skuespilleregenskapene hos wrestlingikonet, så jeg synes det er artig at han forsøker seg litt utenfor komfortsonen sin. Og i “Snitch” klarer han seg faktisk ganske så bra.

Dwayne Johnson er med andre ord ikke problemet i denne filmen. En tafatt og småtreig historie sliter med å holde meg interessert, og jeg ser ikke stort mer enn en film om det sterke båndet mellom far og sønn, maskert som en krimthriller. Det merksnodige er at filmen er på sitt aller beste når Dwayne Johnson holder tilbake, og faktisk må spille på følelser og sterke omstendigheter. Mot slutten av filmen går den inn i et spor som ligner mer på det vi er vant med når Dwayne Johnson har en hovedrolle. Og jeg er faktisk storfornøyd med at det er i denne fasen hvor både filmen og Johnson er på sitt dårligste.

Sterk start. Svakt midtparti. Avslutning som er tilnærmet lik et antiklimaks.

“Snitch” er ikke totalt bortkastet tid. Ikke på langt nær, men det er mange andre filmer verdt å se innenfor samme sjanger. Jeg konstaterer bare at regissør og manusforfatter Ric Roman Waugh var mye heldigere med forrige film: “Felon”. Dette blir litt mer sukkersøtt enn en troverdig og sterk thriller.

Til slutt vil jeg nevne at du bør se opp for Barry Pepper i en sterk og fin birolle. Du bør for øvrig også se opp for Susan Sarandon i en tilsvarende dårlig birolle. Dwayne Johnson spiller faktisk bedre enn sistnevnte, og det er ikke noe man kan si hver dag.