3
Skuff fra Clint’ern

Tittel:
J. Edgar
Sjanger:
Drama, Biografi
Varighet:
2 t. 17 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Leonardo DiCaprio
  • Naomi Watts
  • Armie Hammer
Regissør:
Clint Eastwood

Leonardo DiCaprio velger sine roller med omhu. Om han vil bli husket for “J. Edgar” er imidlertid heller tvilsomt.

Her spiller han selveste J. Edgar Hoover – grunnleggeren av FBI. Og ikke bare det – han portretterer nesten hele livet hans. Hvilket naturligvis må resultere i Golden Globe-nominasjon og sikkert også Oscar-nominasjon. Skuespillere som inntar rollen som kjente personer er selvskrevne vinnere av disse kåringene.

Men noen Golden Globe-statuett ble det ikke. Og Oscar’n må han også se langt etter. Dette skyldes på ingen måte at DiCaprio ikke har gjort jobben – for det har han. Det skyldes nok heller det faktum at “J. Edgar” er en litt grå og kjip film. Joda – det er interessant med FBI-starten og sånn, men stjerneregissør Clint Eastwood har ikke helt mestret historien. Nerven uteblir og filmen gjenstår som en saktegående transportetappe mot sin egen slutt.

Det er med andre ord langt større fare for at sminkørene får Oscar for jobben med å få guttepjokken Leo til å se ut som en troverdig eldgammel FBI-direktør enn at Eastwood får det for regijobben. Den største grunnen til at DiCaprio heller ikke får det … er at han kjemper mot George Clooney. Og Brad Pitt.

Men uansett; skuff at habile Clint’ern ikke innfrir som normalt.