4
Slik har du aldri sett Hermine

Tittel:
The Bling Ring
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 30 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Emma Watson
  • Katie Chang
  • Israel Broussard
  • Claire Julien
  • Leslie Mann
Regissør:
Sofia Coppola

Der røyk Emma Watsons uskyldighet.

“Hu’ digge fra Harry Potter” kan mer enn å spille skoleflink tenåringsheks. Hun viser seg også å være dreven som utspekulert og manipulerende tenåringsbitch.

Watson spiller bortskjemte Nicki, en av fire jenter som utgjør “The Bling Ring” – en jentegjeng som bruker fritiden på rus, gutter og innbrudd hos bortreiste kjendiser. Men dop- og innbruddslykken varer ikke evig, selv for løsslupne husranere.

Sofia Coppola har opp i gjennom årene overbevist om at hun ikke bare er datteren til geniet Francis Ford, men også en drivende god filmskaper – med “Lost in Translation” som foreløpige karrieretopp. Med “The Bling Ring” viser hun nok en gang evner, og står for regi såvel som et manus basert på en sann historie.

Filmen blir pulserende fortalt med høyt tempo og partyfaktor, og serverer et interessant skråblikk på ungdommens kjendisjag og materialistiske hunger.

“The Bling Ring” er en ellers ganske plankekjørt historie, krydret med en håndfull gode prestasjoner og godt driv. Den mangler dog en klar dramaturgisk struktur, da filmen er totalt uten utvikling til kvarteret gjenstår.

Karakterene virker også en smule enkle – det virker ikke å finnes et snev av motivasjon for det jentene gjør, annet enn at de vil ha det fett. Og kanskje er det nok, hva vet vel jeg? Filmen beskyttes av at den er basert på virkelige hendelser.

Det skal allikevel sies at det er artig å se “Hermine” svinge seg pære dritings fra en strippestang. Bare det er grunn nok til å kalle “The Bling Ring” severdig. Ungdommen nå til dags, ass.