Småtreg uke på hjemmekinomarkedet

blu-ray-1024x588Uke 19 gir oss norsk dramakomedie og biografien om maleren Mr. Turner.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Staying Alive

Staying Alive Ikke før Håkon, spilt av Anders Baasmo Christiansen, har innrømmet å ha pult overalt (!) med en annen kvinne, bestemmer han seg like greit for å forlate Marianne, gestaltet av Agnes Kittelsen, til fordel for dette vemmelige kvinnemennesket – Mariannes ord. Hun kan tross alt kunsten å steke vafler på arbeidsplassen på fredag.

Hva f…? Skal han ikke kjempe for familien sin? To barn og kjerring som attpåtil tilgir affæren. Skal han ikke trygle på sine knær om å bli tatt inn i varmen igjen? Marianne står tilbake som et frustrert og forvirret spørsmålstegn. Retningspilen peker i alle retninger, hvorav ingen viser den ønskede vei. Håkons favn. Tematikken blir like åpenbar som den er lett å følge; hvordan går man videre?

Thor Benjamin Brekken endte opp på en trivelig firer på terningen da han anmeldte “Staying Alive”.

2. Mr. Turner

Mr. Turner Den kjente maleren J.M.W. Turner får sitt liv foreviget på filmlerretet når Mike Leigh kaster sitt lys på livet til Turner. I denne filmen får vi se den siste delen av livet hans, hvor motgangen slår ham i magen mens navnet hans blir allemannseie. Farens død preger ham, og han skaper et bånd og et forhold til en dame som leier ham en leilighet på et sted han jobber under et annet navn.

Undertegnede, Torstein Ryen-Pettersen, var ikke overbegeistret over Mike Lieghs nyeste film, og endte opp på en relativt anonym treer på terningen. Hele anmeldelsen finner du her.

I tillegg til våre to utvalgte utgivelser kommer også …

  • Get on Up
  • Under the Dome – Sesong 2
  • Serena