3
Småtreig gangsterkamp

Tittel:
London Boulevard
Sjanger:
Action, Drama
Varighet:
1 t. 43 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Colin Farrell
  • Keira Knightley
  • Ray Winstone
  • David Thewlis
  • Stephen Graham
Regissør:
William Monahan

Colin Farrell har vokst seg stor med tiden. I hvert fall i mine øyne. Opptredene hans i filmer som “In Bruges” og “The Way Back” har sørget for det.

Nå er han tilbake. På blu-ray. I “London Boulevard”. En film som utgir seg for å være en kamp mot det kriminelle, men som utvikler seg til å bli en eneste stor kembokriminell affære. Vi får trøste oss med at tanken var god. Og det teller jo.

Farrell spiller nemlig en fyr som slipper ut av fengsel og som på ingen måte ønsker seg tilbake dit. Han skaffer seg en relativt ålreit jobb og møter i tillegg en ålreit jente, men noe fryd og gammen blir det imidlertid ikke. (Kanskje litt fryd, men kun for en stakket stund.) Gamle kjente ønsker nemlig å rekruttere hardhausen tilbake der han hører hjemme.

Og dermed blir det klinsj.

Det er jo ikke vanskelig å forstå hvordan det vil gå. Det er faktisk så lett at man ikke kan annet enn å anta at man kommer til å bli lurt. Det kommer imidlertid ingen store overraskelser. Alt skjer slik man kan tenke seg til etter bare ti minutter av filmen. Dét er jo ikke særlig kult.

Men Colin Farrell er temmelig kul. Det samme er Ray Winstone. Og David Thewlis. Hvilket hever filmen.

Ehh … Nei – Keira Knightley er ikke kul. Hun bidrar til å nøytralisere den positive effekten de ovennevnte bidro til.

Det blir til slutt ikke så mye å skryte av. Men helt ok.

PS! Ingen erketypisk jentefilm.