2
Snødritt

Tittel:
The Huntsman: Winter's War
Sjanger:
Action, Eventyr, Fantasy
Varighet:
1 t. 53 min.
Aldersgrense:
12
Skuespillere:
  • Chris Hemsworth
  • Emily Blunt
  • Jessica Chastain
  • Charlize Theron
  • Nick Frost
Regissør:
Cedric Nicolas-Troyan

Snøhvit møter Frost. Uten Snøhvit eller Disney på laget.

Først som sist: “Snow White and the Huntsman” var overraskende ålreit. Ikke dermed sagt god, men ligningen “appellere til et ungt publikum” + “tjene en pen slump på det” gir i disse dager svaret “oppfølger”.

Dessverre tok filmens Snøhvit, Kristen Stewart en bit av det giftige eplet det er å bedra Robert Pattinson med filmens regissør, Rupert Sanders. Med andre ord: Stewart er ute av bildet. Men det å lage en Snøhvit-oppfølger uten Snøhvit er selvfølgelig ingen hindring for filmbransjens flittigste. Fokuset er skiftet over på Chris Hemsworths “Huntsman”, denne gangen døpt Eric, og hans kamp mot vinterdronningen Elsa. Eh, sorry: Freya.

Til mitt forsvar er det lett å blande: I det som må beskrives som et vanvittig kynisk knep en enorm tilfeldighet, deler Freya og Disney-prinsessen Elsa evnen til å legge et lokk av snø og is over kongerikene. Freyas tidligere soldater, Eric og kjæresten Sara blir nødt til å ta opp kampen mot den kjølige dronningen, som på sin side er etter speilet til sin avdøde søster, Ravenna (skurken fra forrige film, altså).

La oss få dette overståttt: Nei, “The Huntsman: Winter’s War” er ingen stor kinoopplevelse. Den har sine (få) stunder, og noen horrible forsøk på keltiske aksenter fra Jessica Chastain og Hemsworth, men utover det står ikke opplevelsene i kø. Den er en fantasiløs oppfølger til et allerede fantasiløst eventyr.

Tamme karakterer, forutsigbar handling og stundom kjedelige actionsekvenser er hovedingrediensene. Personlig intuisjon får avgjøre om det resulterende måltidet er verdt å fordøye. I denne anmelderens tilfelle ville “Winter’s War” så vidt fungert som billig nattmat.