4
Snoopy = supersnacks for småttisene!

Tittel:
Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen
Sjanger:
Animasjon, Familie
Varighet:
1 t. 33 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Regissør:
Steve Martino

De kjære og kjente knøttene er tilbake i en jordnær og herlig fortelling om Charlie Brown og Snoopy.

Det har flyttet inn en ny jente med rødt hår, rett over gata for Charlie Brown, og hun er supersøt. Så søt at Charlie Brown har vanskeligheter for å konsentrere seg og oppføre seg som han ellers gjør. Jenta med det røde håret må imponeres, og Charlie Brown blir nødt til å søke råd blant venner og hunder for å lære seg hvordan han skal bli en vinner.

Det er stort sett dette filmen dreier seg om, fra begynnelse til slutt. Det virker kanskje som en dum ting, tenker du? Tvert imot. Det var utrolig forfriskende å se en barnefilm der protagonisten ikke skal ut for å redde verden, slåss mot onde fiender, drar ut på et ellevilt eventyr eller besitter evner langt utover det normale. Det handler, enkelt og greit, om en gutt som forelsker seg og prøver alt han kan for å hanskes med disse merkverdige følelsene.

Det “Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen” vinner på er at den velger en episodisk dramaturgi. Da blir det superflott for minsten å følge med, ettersom det eneste ditt eget lille knøtt trenger å huske på er at jenta med det røde håret er søt, og ellers endrer handlingen seg i et rolig tempo. Dermed slipper du 50% prosent av alle “hvorfor det?”-spørsmålene som forundrer minien.

Men dette er nok ikke en film for de eldre barna. For de blir dette kanskje litt for enkelt og overtydelig, men jeg tror at du som voksen vil kunne sette mye mer pris på filmen for sin enkelhet og jordnære humor. Med andre ord er ikke dette en film som er superartig og pedagogisk for de minste, og samtidig uutholdelig for deg. Det er en koselig film for dere begge.

I disse adventstider kan jeg derfor ikke annet enn å anbefale en kalenderluke med kinobilletter til “Knøttene-filmen”.