3
Sølete kokkekomedie

Tittel:
Mesterkokken
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 24 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Jean Reno
  • Michaël Youn
  • Raphaëlle Agogué
Regissør:
Daniel Cohen

Fransk komedie er som oftest trivelig. Fransk komedie med Jean Reno på rollelista er stort sett alltid trivelig.

Derfor kan jeg vel først som sist konkludere med at “Mesterkokken” er nokså trivelig. Så er spørsmålet om det i seg selv er nok. Svaret er delt.

Jacky Bonnot (Michaël Youn) er blivende familiefar, men sliter med å beholde jobber. Hvorfor? Vel, fordi maten han lager er litt vel fancy. Og fordi han er ganske sta, så han nekter for eksempel å servere pommes frites. Dette bekymrer hans høygravide kone som mest av alt er opptatt av at pengene skal skli hensynsløst inn på konto, og gjerne hver dag.

Så kommer Alexandre Lagarde (Jean Reno) inn i bildet. Eller filmen, da, alt ettersom hvor bokstavelig du leser. Lagarde er mannen bak restauranten Cargo Lagarde – en restaurant som i rundt 15 år har fortjent sine tre Michelin-stjerner. Men nå har Lagarde gått tom for ideer. Og undersottene orker ikke å jobbe for ham lenger.

Hva skjer ..? Vel, to pluss to er fire, er det ikke?

Humoren er nokså fransk, hvilket vil si at en del nordmenn mest sannsynlig ikke vil forstå den. Morsomme ansiktsuttrykk har muligens gått av moten her til lands, men de gleder fremdeles meg. Det skulle imidlertid vært mer moro likevel – frekvensen er litt laber.

Som kompensasjon burde regissør Daniel Cohen gitt oss mer kokkekunst. Personlig tror jeg det hadde falt bedre i smak om filmen handlet mer om kokkelering – og litt mindre om kjærligheten til den teite (men deilige) kona. Kjærlighet er stort sett kjedelig på film. Det er litt “last decade”.