Sommeren avsluttes med flere ålreite utgivelser

blu-ray-1024x588Uke 33 gir oss robot-rot fra Neill Blomkamp og Asterix i oppdatert versjon.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Chappie

Chappie Blomkamp er tilbake. Og i likhet med “District 9″, tar han oss nok en gang tilbake til fremtidens Johannesburg.

Denne gangen er det imidlertid ikke apartheid mot romvesener som står på plakaten, men en skroteklar politirobot som får installert kunstig intelligens. Noe som byr på utfordringer, når den kidnappes og oppdras av en gruppe fjollete gangstere.

Øystein T. Drabløs anmeldte “Chappie”, og mente tydelig at dette ikke er i nærheten av hans mesterlige debutfilm. Terningkastet ble en treer, og hele Øysteins anmeldelse finner du her.

2. Asterix: Byplanleggeren

Asterix: Byplanleggeren Saken er denne: Keiser Cæsar har nesten gått tom for ideer. Disse gallerne er helt ukuelige. I et siste forsøk på å drive Asterix og Obelix og resten av gallerøvrigheten bort fra sin lille landsby, planlegger Cæsar nå å omringe landsbyen med en diger romersk by av ypperste arkitektur. “Dét er løsningen! Da vil de nok bøye seg.”

Fra tegneseriehefte til filmen. Denne gang har det delvis lykkes for Asterix. Det mener i hvert fall vår anmelder Sindre Grading i sin anmeldelse.

3. It Follows

It Follows Et klassisk scenario utspiller seg slik: En jente er på kinodate med en gutt. Jenta og gutten velger å trekke seg tilbake til bilen til gutten. Kjemien er der og sex er et faktum.

Men så, når jenta minst aner det, våkner hun opp bundet til en kontorstol. Gutten forteller at han nå har overført en forbannelse til denne jenta. En ren ondskap vil følge etter henne overalt. Ondskapen kan ta form som et menneske hun kjenner, men også en hun aldri har sett før. Det er kun jenta som kommer til å se denne personen, og personen kommer aldri til å stoppe. Ikke før den har drept jenta. Uheldigvis for Jay (Maika Monroe) er hun blitt denne jenta.

Det var uhyre nærme toppkarakter da undertegnede, Torstein Ryen-Pettersen, anmeldte filmen. Hele anmeldelsen finner du her.

4. Run All Night

Run All Night I “Run All Night” spiller Liam Neeson den livstrøtte eks-tøffingen Jimmy, tidligere leiemorder; nå fulltidsalkoholiker. Jimmy havner likevel i trøbbel igjen når sønnen han ikke har truffet på mange år (Joel Kinnaman) blir gjort til folkefiende av mafiabossen Shawn Maguire (Ed Harris), tidligere arbeidsgiver og bestevenn. Dermed tar Jimmy med seg junior ut på rømmen gjennom natten, jaget av mafiaen og politistyrken de har i lomma.

Øystein T. Drabløs anmeldte den foreløpige avskjeden til Liam Neeson. I hvert fall når det gjelder denne actionthriller-sjangeren. Om det er like greit at Neeson “legger pistolene og skinnjakka på hylla” kan du lese alt om i Øysteins anmeldelse.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Strike Back – Sesong 3