5
Sommerens festligste ferietur

Tittel:
The Trip to Italy
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 43 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Rob Brydon
  • Steve Coogan
  • Rosie Fellner
  • Claire Keelan
Regissør:
Michael Winterbottom

Beklager tittelen, men det er altså sant.

Sitter du i jobb mens solen skinner og landet for øvrig nyter late dager i fjerne ferieparadis? Frykt ikke. Lider du av en irrasjonell frykt for sollys? Frykt ikke. Ta turen til Italia med de to tørrvittige, britiske komikerne Rob Brydon og Steve Coogan, og ferien er brått reddet.

Omklippingen av BBC-serien “The Trip” til filmformatet ble en braksuksess i 2010. Konseptet var latterlig enkelt: En slags semi-dokumentar om to moromenn på en klassisk “road trip” gjennom England, på jakt etter kulinariske perler og den (hysterisk morsomme) gode samtalen. Hva er nytt i oppfølgeren? Null og niks, viser det seg. Ikke engang vitsene har endret seg. Den eneste forskjellen er at vi nå befinner oss i den postkort-vennlige siden av Italia.

Heldigvis, får vi si. “The Trip” var morsom nok som den var, men “The Trip to Italy” er om mulig enda bedre. Det burde ikke vært mulig, men jaggu: Michael Caine-parodiene er fortsatt hysteriske, samtalene fortsatt en herlig blanding av innsikt og tullball, og en nylig tillagt harselering med “The Dark Knight”-trilogien og diskografien til Alanis Morisette er mer enn kjærkommen. Ingenting er hellig. Takk Gud for det.

Brydon og Coogan står i sentrum for det hele, og tar sjelden pauser fra kilingen av lattermuskulaturen. Med-manusforfatter og regissør Michael Winterbottom gjør da også en god jobb i sin portrettering av de to bestekompisene.

“The Trip to Italy” er helt enkelt sommerens aller morsomste film. I alle fall en av dem. Brydon og Coogan er fortsatt en dynamisk duo, og gir deg litt intellektuelt snadder å tygge på i en sommer som ellers er fylt av hjernesvinn som dette.

Du kan gjøre verre ting enn å legge ferien til kinosalen i sommer.